.

.

TOTS 21

Imatge de l’acte d’aquest matí.

Aquest dijous s’ha dut a terme la presentació de la Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona amb una concentració a la porta de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. L’ens suma més de 200 adhesions entre entitats, associacions veïnals, sindicats, partits polítics i altres moviments ciutadans, i representa més d’un miler de persones. Entre els assistents hi havia cares conegudes com les dels regidors tarragonins Dídac Nadal, Sònia Orts, Pedro Sánchez i Arga Sentís, el diputat Carles Castillo o el secretari general de la UGT a Tarragona, Joan Llort, entre d’altres.

El president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (impulsora de la Plataforma), Ángel Juárez, ha exercit de portaveu durant la presentació. Juárez ha explicat com es va posar en marxa el moviment, quins són els principals objectius i els plans de futur. També ha recordat que tot i tenir una vida molt curta ja s’han aconseguit diverses fites, i fins i tot s’ha celebrat una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Acte seguit, una membre de la Plataforma, Consol Lacosta, ha estat l’encarregada de llegir les principals reivindicacions del moviment. Per altra banda, s’han repartit centenars de flyers amb informació sobre la Plataforma entre els usuaris, els visitants i els treballadors del centre mèdic. També s’han recollit signatures en defensa d’una sanitat pública de qualitat.

Juárez ha explicat davant dels mitjans de comunicació que “la Plataforma ha començat amb tanta força i tanta feina que no havíem tingut temps de presentar-la encara. Gràcies a l’acció d’avui ens ha conegut molta gent i hem sumat diverses adhesions. També hem recollit moltes firmes que demostren que la gestió de la sanitat pública a Catalunya és una qüestió que preocupa molt a la ciutadania”. El president de la CET també ha explicat que “la nostra intenció és seguir creixent i ser cada dia una mica més forts, i de moment ho estem aconseguint. I si una cosa tenim clara és que no deixarem de lluitar fins que aconseguim la sanitat pública que ens mereixem. Els responsables de Salut ja ho saben, així que no tenim més remei que seure, negociar i arribar a acords que siguin favorables per a totes dues parts”.