.

.

TOTS 21

El programa inclou un total de set concerts que combina la música clàssica de cambra i l'estil més contemporani en un marc incomparable com la Vila Closa

El programa inclou un total de set concerts que combina la música clàssica de cambra i l’estil més contemporani en un marc incomparable com la Vila Closa

El pròxim dilluns 5 d’agost, a les 22h, es donarà el tret de sortida al 32è Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla a la plaça de l’Església. En aquest mateix escenari s’ha presentat aquest matí la mostra musical que, fins al 27 d’agost, acollirà un total de set concerts que combina la música clàssica i l’estil més contemporani en un marc incomparable com la Vila Closa.

La presentació ha comptat amb el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; la regidora de Cultura, Gemma Maymó; els codirectors artístics del festival, els Mestres Claudi Arimany i Albert Sardà, i el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens.

El festival, sota la direcció artística del prestigiós flautista Claudi Arimany i el Mestre compositor Albert Sardà, es durà a terme del 5 al 27 d’agost, i aposta en aquesta edició amb posades en escena de luxe com la reedició del concert de «Cançons d’avui, d’ahir i de sempre», «Música per a dos acordions», «Música de cambra», una altra actuació més popular com «Música de pel·lícules», entre d’altres.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha subratllat la «inversió que fa l’Ajuntament en omplir de música, cultura, i en definitiva, de vida la Vila Closa» en un festival que «no només ha de gaudir el turista sinó també pels altafullencs i les altafullenques». Molinera ha apuntat que el FIM «és l’acte que omple la plaça de l’Església les nits d’estiu».

Per la seva banda, el Mestre i flautista Claudi Arimany, ha destacat l’escenari de la plaça de l’Església com el «un marc preciós amb una acústica que és una meravella» en relació a altres espais musicals. Mentre que el Mestre Albert Sardà ha posat èmfasi a «l’equilibri d’estils musicals que fa que el FIM sigui un atractiu per a tots els públics».

En la mateixa línia que el coalcalde, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat la combinació perfecta de «música, cultura i patrimoni» que posa en valor la Vila Closa i el municipi d’Altafulla, i ha recordat la declaració de l’entorn com a Conjunt Històric i Artístic de la Generalitat de Catalunya.

Les entrades ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.altafulla.cat , i en els dispositius Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. També es poden comprar el mateix dia de les actuacions a partir de les 9 del vespre a la plaça de l’Església. Tots els concerts són a les 22 hores.

El preu d’un concert és de 15 €; el pack de 4 concerts surt a 49 € i l’abonament pel festival, 65€. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades. Per a consultar la programació detallada, es pot fer al web www.fimaltafulla.cat. La inversió del 32è Festival Internacional de Música ha estat de 30.000 euros, i està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.