TOTS 21

La prova s’afegeix a les altres cinc competicions aquàtiques que tindran lloc a Campclar en els propers anys

La prova s’afegeix a les altres cinc competicions aquàtiques que tindran lloc a Campclar en els propers anys

El cap de setmana del 29 i 30 de juny la piscina Sylvia Fontana de l’Anella Mediterrània acollirà el Campionat de Catalunya juvenil masculí de waterpolo. Aquesta prova s’afegeix a l’acord entre el Patronat Municipal d’Esports i la Federació Catalana de Natació perquè la piscina de 50 metres aculli competicions d’alt nivell.

Els 8 primers equips classificats de la fase final de la Lliga catalana de waterpolo juvenil es disputaran l’últim cap de setmana de juny a la ciutat el títol de campió. Serà la primera vegada que aquesta prova es disputi a la ciutat.

Amb aquesta incorporació al calendari, la piscina Sylvia Fontana acollirà des d’aquest estiu i fins al 2022 sis competicions diferents de la Federació Catalana de Natació, alguna de les quals, a més, en diferents edicions:

  • El XXXV Campionat de Catalunya de Natació OPEN Màster, que es disputarà els anys 2020 i 2022 (en principi estava previst que a Tarragona es disputessin les edicions de 2019 i 2021, però finalment la Federació Catalana de Natació ha ajustat el calendari).
  • El Campionat de Catalunya d’estiu Infantil, que es disputarà del 5 al 7 de juliol de 2019, i els anys 2020, 2021 i 2021, cadascuna amb una previsió de 450 participants.
  • Final Territorial Benjamina de natació, que es disputarà del 5 al 7 de juny de 2020, amb una previsió de 750 participants.
  • La Copa Catalunya Absoluta de waterpolo, que es disputarà el setembre de 2019, amb una previsió de 160 esportistes.
  • El Campionat de Catalunya de Rutines de Natació Sincronitzada, que es disputarà el 18 de juny de 2022, amb una previsió de 350 participants.

La piscina Sylvia Fontana, estrenada l’any passat amb motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 patirà aquest 2019 una important millora, ja que està previst que al llarg d’aquest any 2019 s’executi el projecte d’escalfament de l’aigua de la piscina. Aquesta actuació, que es durà a terme amb la instal·lació d’una caldera de biomassa, permetrà que la piscina estigui oberta durant tot l’any per als esportistes i clubs de la ciutat i el territori i es converteixi en un dels punts principals del projecte de captació de turisme esportiu.