TOTS 21

Tres de les proves, amb 1.260 esportistes participants, es disputaran aquest estiu

Tres de les proves, amb 1.260 esportistes participants, es disputaran aquest estiu

La piscina de 50 metres Sylvia Fontana, situada a l’Anella Mediterrània, acollirà des d’aquest estiu cinc competicions de la Federació Catalana de Natació. Aquest dijous la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, i el president de la Federació, Enric Bertrán, han signat els convenis que formalitzen l’organització conjunta d’aquestes proves en una roda de premsa celebrada a les instal·lacions del Patronat Municipal d’Esports, a Campclar. A l’acte també ha assistit Josep Maria Claver, president del Club Natació Tàrraco, entitat que contribuït a fer possible aquest acord.

El conveni contempla que a partir d’aquest estiu l’equipament aquàtic acollirà les competicions següents:

  • El XXXV Campionat de Catalunya de Natació OPEN Màster, que es disputarà els dies 1 i 2 de juny de 2019, i les edició de 2021, cadascuna amb una previsió de 650 participants.
  • El Campionat de Catalunya d’estiu Infantil, que es disputarà del 5 al 7 de juliol de 2019, i els anys 2020, 2021 i 2021, cadascuna amb una previsió de 450 participants.
  • Final Territorial Benjamina de natació, que es disputarà del 5 al 7 de juny de 2020, amb una previsió de 750 participants.
  • La Copa Catalunya Absoluta de waterpolo, que es disputarà el setembre de 2019, amb una previsió de 160 esportistes.
  • El Campionat de Catalunya de Rutines de Natació Sincronitzada, que es disputarà el 18 de juny de 2022, amb una previsió de 350 participants.

La consellera d’Esports, Elisa Vedrina, ha destacat: “La celebració de les proves de natació i waterpolo a la piscina Sylvia Fontana a l’última edició dels Jocs Mediterranis va rebre una valoració molt positiva per part dels esportistes i els organismes federatius, fet que ha despertat l’interès per a aquesta instal·lació”. I ha afegit: “Treballem amb l’objectiu que aquest equipament, com el conjunt d’instal·lacions esportives municipals, en especial les ubicades a l’Anella Mediterrània, puguin acollir competicions múltiples competicions i continuar donant servei a l’esport de base i als practivants amateurs”.

En aquest sentit, Vedrina ha recordat que l’estadi d’atletisme Natalia Rodríguez també està confirmat com a seu del Campionat d’Espanya sub23 (juny 2019), del Campionat de Catalunya Absolut (juliol 2019) i el Campionat d’Espany sub18 (juliol 2020). Així mateix, el Palau d’Esports Catalunya serà la seu del Campionat d’Espanya de Tennis Taula, que tindrà lloc del 15 al 30 de juny d’aquest 2019.

Des de la Federació Catalana de Natació, el seu president, Enric Bertrán, ha declarat: “Per nosaltres aquest és un acord sense precedents del qual n’estem molt contents. La piscina Sylvia Fontana és una piscina ja emblemàtica i el fet de poder tenir 5 competicions de diferents disciplines en els propers anys ens genera molta satisfacció”. A més a més, Bertrán considera que: “ Poder fer competicions dels nostres esports en aquesta instal·lació és dinamitza i promociona els nostres esports tan a les comarques de Tarragona com a tot el territori català”.