.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, junt amb els representats de les empreses pirotècniques. Foto: Tarragona 21.

La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el primer premi, anomenat també trofeu Venus Ciutat de Tarragona, amb una puntuació total de 1.568 punts. Amb aquest premi será l’encarregada d’organitzar els espectacles pirotècnics de Santa Tecla 2019 amb un import de 26.000€. Enguany ha complit totalment el seu objectiu, mostrar el seu potencial de les noves nissagues pirotècniques valencianes.

L’alcalde, Pau Ricomà, ha sigut l’encarregat de donar el veredicte i ha lliurat els premis acompanyat de Maria Villegas, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers, de representants del jurat i de l’organització del concurs, així com de responsables les pirotècnies participants. El Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha sigut la ubicació del lliurament de premis del 29è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona.

El Concurs ha comptat amb la participació de dues de Granada, les pirotècnies Esteban Martín i l’Alpujarreña, i la guanyadora valenciana, la Pirotecnia del Mediterráneo i l’última d’una pirotècnia francesa, Aquarêve Artificie. Un total de 12 empreses s’havien presentat al concurs, només 4 d’elles van competir durant aquesta setmana.

L’empresa guanyadora, Pirotecnia del Mediterráneo, acumula tota la seva experiència d’altres tallers pirotècnics on el seu gerent, Antonio Garcia Juan, ha participat anteriorment fins que va crear la Pirotecnia del Mediterraneo, més de 15 anys d’experiència. A més, compte amb un gran equip professional. Ha participat en tota mena de tallers com per exemple les festes de la Magdalena (Castelló) i el Concurs Internacional de Focs de Donostia o el Ejido. Enguany també s’emporta el primer premi del Concurs de Focs Artificials de Tarragona reconegut internacionalment.

Imatge de l’espectacle durant la tercera jornada, el torn de Pirotecnia del Mediterráneo guanyadora del concurs. Foto. Laia Diaz.

El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents àmbits, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs havia de ser l’empresa Pirotècnia del Mediterráneo, amb 1.568 punts. El premi és un document que acredita l’organització de dos espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2019.

A continuació, s’ha procedit a l’entrega del segon premi, que ha anat a parar la Pirotècnia Alpujarreña, amb 1.513 punts; i del tercer i quart classificat, que han estat la pirotècnia Aquarêve Artifice i la Pirotècnia Esteban Martin, amb 1.231 punts i 1.104 punts.

El Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers han estat també per a la pirotècnia del Mediterráneo.

El jurat és integrat de persones vinculades amb el món de la pirotècnia, encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

Així ha sigut l’entrega del premi popular a l’empresa Pirotecnia del Mediterráneo per part de l’alcalde, Pau Ricomà.

A l’hora de prendre la seva decisió, els criteris que té en compte el jurat són: l’ocupació de l’espai aeri, la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors, la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d’efectes, sonoritat, conjunció amb l’entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l’acceptació per part del públic.

Per tant, el resultat de la 29a edició Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona és el següent:

1r premi – Pirotècnia del Mediterráneo (València) amb 1.568 punts.

2n premi – Pirotècnia Alpujarreña (Granada) amb 1.513 punts.

3r premi – Pirotècnia Aquarêve Artifice (França) amb 1.231 punts.

4t premi – Pirotècnia Esteban Martín (Granada) amb 1.104 punts.

Andrea Palma

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */