.

.

TOTS 21

Una imatge de la pel·lícula. Foto: Cedida
Una imatge de la pel·lícula. Foto: Cedida

La pel·lícula tarragonina ‘SOLO’, dirigida pel canari Alberto Gross Molo, lluitarà pel Gaudí a Millor Curtmetratge aquest diumenge 22 de gener, una gala que es podrà seguir per TV3 a partir de les 22:00h. Aquesta és la primera nominació d’Ayhe Productions als premis que atorga l’Acadèmia del Cinema Català al millor cinema anual del nostre país.

En paraules del productor de l’obra i Ayhe Productions, en David Aymerich, “aquesta nominació significa molt per nosaltres”, “els premis són vanals però, poder rebre el reconeixement del nostre sector és una senyal de que estem pel bon camí”. “Honestament, un dia vam prendre la decisió de fer cinema i explicar històries des de casa nostra que puguin viatjar arreu del món”, “un repte davant la centralització de les institucions i els sectors al nostre país, però cada vegada hi som més a prop”.

Així doncs, “esperem que aquesta sigui la primera nominació de moltes”. “El nostre somni és poder treballar des de casa, portar la nostra cultura el més lluny possible i que vinguin molts Gaudí, Goyes i tot el que tingui que arribar ben aviat a Tarragona”. “Tal com també ho pateixen els protagonistes de ‘SOLO’, la vida és agredolça, et dóna coses bones i d’altres que no ho són gens”. “Hem triat un camí complicat, però aquí estem, anem a pel Gaudí aquest diumenge i sinó serà la propera, la vida passa volant”.

Sobre ‘SOLO’
‘SOLO’ és un curtmetratge escrit per Laura Egidos Plaja i Alberto Gross Molo, dirigit per Alberto Gross Molo (‘Grietas’, 2019), amb la producció executiva de Laura Egidos Plaja i la producció de David Aymerich i Ayhe Productions. L’obra està protagonitzada pel reputat actor Pablo Molinero (‘La Peste’, ‘El verano que vivimos’) i compta amb un càsting de luxe format, entre d’altres, per Aitor Valadés (‘Los espabilados’, ‘Buga buga’) i Carlos Olalla (‘Grupo 7’, ‘Élite’), així com els actors tarragonins Mercè Rovira i Alberto Esparza.

Actualment, ‘SOLO’ ha participat a prestigiosos festivals nacionals i internacionals com el Bogoshorts (Colòmbia), FESCIGU (Guadalajara) o el FZC (Saragossa); i segueix el seu recorregut, al qual afegeix la lluita pel Premi Gaudí a Millor Curtmetratge. L’obra compta amb el suport de les màximes institucions nacionals, des del Ministeri de Cultura (ICAA) fins a la Generalitat de Catalunya (l’ICEC), així com la distribució de l’Agència Freak.