.

.

TOTS 21

Estem a punt d’entrar al mes de novembre i això, al Morell, és sinònim que ja arriba la Festa Major de Sant Martí. Enguany, una trentena d’actes conformen un programa elaborat des de la regidoria de Cultura, Festes i Joventut «amb la voluntat que tots els morellencs i morellenques puguin gaudir d’uns dies de desconnexió i disbauxa amb propostes per a tots els públics», remarca la regidora Judit Fernández.

El gruix d’activitat es concentrarà del 9 al  12 de novembre, amb la festa del patró, Sant Martí, diumenge dia 11. El tret de  sortida el donarà, com és habitual, la tradició, amb  l’anada del Ball de Capgrossos Petits, la cercavila i la ballada del drac la tarda del divendres dia 9. El mateix dia, a les 23 hores, agafaran el protagonisme La Pegatina, Doctor Prats i Dj Sendo, al concert de Sant Martí. Una cita musical gratuïta que tindrà lloc al pavelló municipal. Val a dir que des de la regidoria de Festes «sempre s’aposta per portar al nostre municipi grups de primera línia que tinguin un bon directe, i això comporta que moltes persones de municipis veïns no es vulguin perdre els concerts morellencs», destaca Fernández .

Dissabte dia 10 hi haurà espai per a les sardanes, els escacs, la carretillada del Ball de Diables del Morell, així com la presentació dels seus nous vestits, a més de concert de tarda i ball de Festa Major, vermut o discoteca mòbil. Diumenge, dia del patró Sant Martí, serà el moment dels actes litúrgics, amb l’ofici de Festa Major i la recepció als Martins i Martines del poble, així com el seguici popular; i també serà la jornada en què el poble es despertarà amb les matinades traguejades par acabar-lo amb el ball de tarda. Finalment, dilluns serà el torn per al Divertiland de Festa Major amb rocòdrom, tirolina, jumping, jocs gegants i tradicionals.

Teatre per a tots els públics

El teatre té un paper important en aquesta Festa Major, amb propostes adreçades a tota mena de públic. La primera, divendres dia 9 a les 20 hores amb Tinder sorpresa d’Andreu Casanova. La companyia Circ Pistolet portarà al Morell l’espectacle familiar En companyia dissabte 10 a les 11 hores.

El plat fort, però, arribarà dilluns 12 a les 21 hores, amb Immortal del reconegut actor Bruno Oro. A més, abans de la Festa Major, el dia 4, es podrà veure Amazing, a càrrec de la maga Melanie; i després, el 24, Roig, pèl–boig de la companyia Mimaia Teatre, un espectacle inclòs a la programació del 14è Festival Guant. A més, aquestes dues propostes formen part de la programació del Deprop, el cicle de teatre en petit format del Morell.

Actes previs 

I per anar obrint boca de cara a la Festa Major, aquest proper cap de setmana ja hi han algunes activitats programades, com ara el Pintor Rock (els dies 1, 2 i 3), una trobada de motos i cotxes clàssics (el dia 3), i la 15ª trobada de gegants que organitza l’Associació  Cultural Embruix (el dia 4).