.

.

TOTS 21

Imatge de la passarel·la d’aquest matí.

“Del 18 al 20”. Aquests són els dies que el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, baralla com més probables per a la inauguració oficial de la passera que, de fet, ja uneix el passeig marítim amb la ciutat. Les dades no poden ser més concretes perquè, segons ha explicat Andreu aquest matí, “encara hi ha incertesa al ministeri (de Foment)” sobre el seu organigrama. Una presència ineludible tenint present que el cost de l’obra ha anat a càrrec del Port, ens que depèn orgànicament de Madrid. El que sí que ha confirmat el president és que la inauguració comptarà amb el conseller de Territori, Damià Calvet.

Agraïments de Ballesteros i Laura Roigé a la tasca d’Andreu

Andreu, en tot cas, ha destacat “el compliment del compromís amb l’alcalde, i amb ell amb tota la ciutat, d’inaugurar la passera abans dels Jocs”. Les declaracions les feia durant un acte a la Cambra de Comerç de presentació de la Fira Internacional Imex a Tarragona, que ha comptat també amb l’asisstència de la màxima responsable de la Cambra de Comerç, Laura Roigé, i del batlle Josep Fèlix Ballesteros. Tots dos han volgut destacar amb rotunditat la bona feina duta a terme per Andreu al front del Port, un cop coneguda la seva renúncia a continuar al càrrec. “Vull mostrar el meu agraïment a la tasca del president, que he de confesar que uns dies abans ja em va avançar que volia deixar-ho”, afirmava Ballesteros.

“Ho lamento però respecto la decisió -afegia-. Amb ell el Port i la ciutat han treballat extraordinàriament bé, en un clima capaç de generaqr projectes des de la confiança i estem enormement agraïts a la seva feina”, tant “en el micro del dia a dia com en les apostes estratègiques”, amb especial referència “als creuers”.

Reemplaçament d’Andreu “a principis de juliol”

Per la seva banda, Andreu no ha volgut entrar en detalls més enllà de repetir que el seu futur es troba en l’empresa privada i que el seu relleu “es durà a terme en dues o tres setmanes”. No serà, doncs, “immediat” però un cop decidit el nom que l’ha de substituir “el format serà igual al que s’ha dut a terme al Port de Barcelona”. És a dir, amb presència del conseller Calvet i de la persona entrant i sortint. “S’intueix que tot serà a principis del mes de juliol” sense poder entrar en més concrecions perquè “el nomenament ha de ser ratificat després pel Ministeri de Foment i publicat al BOE. Fins llavors, però, no he canviat ni un mil·límetre la meva agenda”, que inclou en un termini de dues setmanes “tancar la compra dels terrenys que han de fer possible l’aixecament de la futura plataforma intermodal del Port a Guadalajara. Tancarem així cinc anys de negociacions, encara que el desenvolupament final del projecte ja serà responsabilitat d’una altra persona”.