.

.

TOTS 21

Com serà l’entrada paulatina a la ‘nova normalitat’ d’un sector clau per a la recuperació econòmica com l’hoteler? El comportament del grup Med Playa, propietari de l’Hotel Calypso de Salou (a la imatge) entre d’altres, ajuda a donar les claus. L’empresa, amb seus a Girona i a Benidorm, té els 16 establiments tancats des del març passat per la pandèmia de la COVID-19, però té previst iniciar la reobertura a partir del 12 de juny de forma esglaonada. La intenció de la cadena és primer posar en marxa 9 dels seus hotels, situats a la zona de Bulgària, Costa Brava, Salou, Benidorm i Costa del Sol. El primer hotel que obrirà, el divendres dia 12 de juny, és l’únic que tenen a l’estranger, el Bella Vista, situat a la ciutat búlgara de Sinemorets, en un país poc afectat per la pandèmia. La resta del calendari de reobertura és el següent: a la Costa Brava, entre el 20 i el 26 de juny, els hotels Monterrey (Platja d’Aro) i Sant Eloi i Esmeraldas (Tossa de Mar); a la Costa Daurada, el 20 de juny el Calypso de Salou. Per principis de juliol s’obriran els establiments de la Costa del Sol, a Màlaga (dia 3), el Pez Espada de Torremolinos i el Bali de Benalmádena; i dos dels cinc que tenen a Benidorm (dia 7), l’Agir i el Regente. Els set restants, situats a la costa catalana, alacantina i andalusa, podrien obrir entre finals de juliol i principis d’agost depenent de la tornada dels vols provinents de l’estranger a les nostres costes.

Jordi Avellí, director d’operacions de Med Playa, explica que “des que vam haver de tancar per l’estat d’alarma ens hem estat preparant per la reobertura. Comptem amb els nous protocols higiènics i sanitaris que ens marquen les administracions i ens veiem capacitats per començar obrir, garantint la salut del nostres clients i treballadors”. “Estem molt contents, no només perquè fem funcionar el negoci de nou, sinó també perquè si podem obrir hotels i pensar en el turisme és perquè el pitjor de la malaltia ja ha passat”. La decisió de reobrir primer els hotels esmentats –excepte el de Bulgària- és perquè “el perfil de client que hi tenim és principalment espanyol, que és qui podrà viatjar abans. Dels hotels que no tenim data d’obertura, de moment, és perquè depenem de quan pugui venir el públic internacional, sobretot britànic i rus”. Med Playa subratlla que “tot i que l’escenari no és molt positiu estem tenint una evolució favorable de les reserves; potser podrem tenir bones ocupacions, però no com les d’anys anteriors”.

Referent a l’ocupació, el director d’operacions de Med Playa explica que “l’única cosa que a dia d’avui, segons la normativa actual, ens limita tenir més o menys afluència de clients són els aforaments dels menjadors. Per aquest motiu creiem que podrem tenir una ocupació d’un 80% com a màxim dels hotels”.

Entre altres mesures de seguretat per a la prevenció del contagi que adoptaran hi ha la d’optar per un bufet assistit, on els cambrers serviran els plats als clients; postres individuals d’una sola dosis; reforçar la neteja en habitacions i zones comunes; protegir els empleats amb mascaretes quirúrgiques, pantalles i guants; gels hidroalcohòlics a diferents punts, i canviar les activitats en grups pels clients, per individuals o amb grups reduïts, entre altres. “Quan obrim, anirem veient quines necessitats tenim nosaltres i els clients i ho anirem adaptant”, apunta Avellí.