.

.

TOTS 21

Carles Prats, Jordi Just i Dani Rubio, durant la presentació dels premis aquest matí. Foto: Cambra

Els Premis Cambra Reus 2021 es convertiran, el proper 22 de desembre, en l’acte central del 135è aniversari de la corporació que s’ha celebrat, amb més de seixanta actes programats arreu del territori corporatiu, durant el darrer trimestre.

La gala, que es realitzarà a l’auditori Antoni Gaudí de Fira de Reus, servirà per reconèixer 44 realitats empresarials d’arreu de les cinc comarques que conformen l’àmbit d’influència de la corporació. Uns premis als que cal afegir les distincions dels premis de periodisme que serviran per distingir sis treballs periodístics que posen en valor el teixit empresarial de la demarcació. En aquesta ocasió seran guardonats els periodistes Jan Magarolas (NW Revista de Reus), Anna Fortuny (8TV), Marta Pons i Albert Torres (Canal Reus TV), Alba Cartañà (Reus Digital), Esteve Giralt (Indicador d’Economia) i Canal Reus.

La convocatòria tindrà caràcter solidari ja que els assistents podran fer les seves aportacions per fer possible el nou parc infantil de l’escola d’educació especial Nostra Sra. del Mar de Reus. Una realitat educativa de primera magnitud que també serà reconeguda amb un dels premis d’honor.

La Cambra, que organitza els premis en col·laboració amb la regidoria d’Empresa i Ocupació i amb el patrocini, entre d’altres, de CaixaBank, ha volgut en aquesta ocasió fer un reconeixement explícit a diverses realitats sobre les que ha impactat la pandèmia durant aquests darrers mesos. Sectors com el turisme, la cultura (Tallers Avall) , la restauració (Rucuria, promotora del Quatre Molins de Cornudella) , el comerç (Estanc Reus 1, Unió botiguers i empresaris de l’Espluga de Francolí, Pastisseria Pepi d’Ulldemolins, Pastisseria Montaña d’Ascó, Cal Forner de Batea), les agències de viatge (Nuevos Destinos Ahuel) o el de les fires (Fira de l’Avellana de Riudoms) tindran un protagonisme destacat amb l’homenatge a empreses que exemplifiquen l’esperit de superació en un moment certament complicat.

En paral·lel també es reconeixeran àmbits que defineixen línies estratègiques de la Cambra com és la Formació Professional (Institut Martí l’Humà de Montblanc i Fina Mestres, secretària executiva de la Fundació FP Empresa) o la promoció de productes agroalimentaris, amb especial atenció a la creació de la Farina de Mestral, el projecte que acompanya la Cambra en col·laboració amb el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, l’Agropecuària Coperal de Santa Coloma de Queralt i la Farinera Poquet d’Ascó.

Com ja va succeir en la darrera edició, els Consells Comarcals tindran un protagonisme destacat atenent que la Cambra articula la seva xarxa territorial a través dels mateixos Consells. L’oli de la DOP Terra Alta, Pescaporta Distribucions (Ribera), l’Agrícola i Secció de Crèdit de Cabacés (Priorat), el Càmping Serra de Prades (Conca) i el projecte de prontoteràpia que promou la MIDIT, la Mancomunitat de municipis que dibuixen Tivissa, Pratdip i l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós, són els que lliuraran les màximes autoritats comarcals del #TerritoriCambraReus.

Com no podia ser d’altra manera aquesta edició també servirà per posar en valor les empreses que s’han distingit en la lluita contra la pandèmia. Seran els Premis Honorífics Compromís que serviran per reconèixer tres centres hospitalaris -el Sant Joan de Reus, el Comarcal de Móra d’Ebre i l’Institut Pere Mata-, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el servei de prevenció de riscos laborals Salut i Treball i l’empresa de fabricació de material sanitari Tecnol Health.

A la part final de la gala es lliuraran els Premis d’Honor a diverses realitats cabdals al territori. Des del Port de Tarragona com a referent de la internacionalització al Grup Bon Preu, que construirà el seu nou centre logístic a Montblanc, passant pel Grup Fermator, que reconstruirà la seva fàbrica a Falset afectada pel temporal Filomena, o exemplificant casos com Freshly Cosmetics que construeix el seu centre logístic a Gandesa, DAMM pel suport incondicional a la Ganxet Pintxo, o el projecte Bons Reus de l’Ajuntament de Reus com a iniciativa de promoció comercial destacada.

Nous premis

Seguint amb la voluntat de fer xarxa de la Cambra, aquesta convocatòria dels Premis Cambra es veurà enriquida amb el lliurament dels Premis que atorguen dues regidories de l’Ajuntament de Reus.

Premis Reus Empresa

La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus que ja col·labora, de manera global, a la convocatòria, lliurarà els guardons REUS EMPRESA 2021 a tres empreses de referència. És el cas de Casa Pladevall, per la seva aposta continuada pel model comercial del Mercat Central de Reus; Costa Concentrados Levantinos, per la seva vocació de procurar per l’economia circular a les seves instal·lacions; i laboratoris Cenavisa, pel seu programa continuat d’investigació tecnològica en l’elaboració dels seus productes veterinaris.

Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus 

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus lliurarà els guardons per reconèixer millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus. En aquesta ocasió es distingiran les empreses Comercial Valira (Gran empresa), Òptica La Creu Blanca (petita i mitjana empresa) i Em fa el pes (microempresa). Els accèssits se’ls enduen, en les mateixes categories, Elring Klinger, Porta Sistemas i Daffos Orgànica.

La gala, presidida per Vicepresident del Govern de la Generalitat, l’Hble. Sr. Jordi Puigneró, serà presentada pels periodistes Berta Treig (Canal Terres de l’Ebre) i Marc Càmara (Canal Reus Televisió).

Relació de guardonats Premis Cambra Reus Edició 2021  

Premis de periodisme Cambra Reus 2021

Sr. Jan Magarolas. NW Revista de Reus

Canal Reus TV

Sra. Anna Fortuny. 8 TV

Sra. Marta Pons i Sr. Albert Torres. Canal Reus TV

Sra. Alba Cartañà. Reusdigital.cat

Sr. Esteve Giralt. Indicador d’Economia

Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus

Categoria Mitjana i Gran empresa

Premi: Comercial Valira SA

Accésit: ElringKlinger SAU

Categoria Petita empresa

Premi: La Creu Blanca SL

Accèssit: Porta Sistemas SL

Categoria Microempresa

Premi: Em fa el pes

Accéssit: Perfumeria Daffos SL

Premis Cambra Reus 2021 Comerç

Estanc Reus 1. Baix Camp

Unió botiguers i empresaris de l’Espluga de Francolí. Conca de Barberà

Pastisseria Pepi. Ulldemolins. Priorat

Pastisseria Montaña. Ascó. Ribera d’Ebre.

Forn de pa i pastisseria Cal Forner des de 1892. Batea. Terra Alta

Premis Reus Empresa 2021

Casa Pladevall

Costa Concentrados Levantinos S.L.

Laboratoris CENAVISA

Premi Cambra Reus 2021 FP

Sra. Fina Mestres. Cambrils. Baix Camp

Institut Martí l’Humà. Montblanc. Conca de Barberà

Premi Cultura Cambra Reus 2021

Taller Avall. Reus. Baix Camp

Premi Cambra Reus 2021 Agència de Viatges

Nuevos Destinos Ahuel. Reus. Baix Camp.

Premi Cambra Reus 2021 Restauració

Rucuria S.L.. Cornudella. Priorat

Premi Cambra Reus 2021 Fires

Fira de l’Avellana. Riudoms. Baix Camp

Premi Cambra Reus 2021 Promoció Agroalimentària Cambra Reus 2021

Agropecuaria Coperal I Seccio De Credit S.c.c.l. Santa Coloma de Queralt. Conca de Barberà

Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp

Farines Poquet. Ascó. Ribera d’Ebre

Sr. Joan Cabré Ramon. President del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp (a títol pòstum)

Premi Cambra Reus 2021 Associacionisme empresarial

FECAM. Cambrils. Baix Camp

Premis Cambra Reus Lideratge empresarial

Sra. Ana Macho. Presidenta de l’AEDT (a títol pòstum)

Premis Comarcals Cambra Reus 2021

MIDIT. Tivissa, Pratdip i l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós. Ribera d’Ebre i Baix Camp

Càmping Serra de Prades Resort. Vilanova de Prades. Conca de Barberà

Agrícola i secció de crèdit de Cabacés, SCCL. Priorat.

Pescaporta Distribucions SL. Vinebre. Ribera d’Ebre

Denominació d´Origen Protegida Oli Terra Alta

Premis Honorífics Compromís Reus 2021

Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Ribera d’Ebre

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Institut Pere Mata

Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona

Salut i Treball

TQ Tecnol

Premi Honorífic a la iniciativa de promoció comercial Cambra Reus 2021

Bons Reus

Premi Honorífic al desenvolupament internacional

Port de Tarragona

Premis d’Honor Cambra Reus 2021

Bons Reus

Cooperativa Verge del Mar SCCL

Freshly Cosmetics

Grup Bonpreu

Grup Fermator

DAMM

Redacció