.

El Cor Scherzo de Vila-seca (imatge) i el Cor Exaudio d’Igualada, dos dels cors femenins més destacats del panorama coral català, presentaran un programa format per obres a 8 veus o a doble cor de compositors dels segles XIX i XX.

El dissabte 20 d’octubre a les 21.00 h, tindrà lloc el concert “De Rio a Rio” a càrrec de Viola da Samba.

El proper cap de setmana l’Auditori Josep Carreras acollirà dos concerts en el marc de la temporada de tardor que va començar el passat mes de setembre.

En primer lloc, el divendres 19 d’octubre a les 9 del vespre, el Cor Scherzo de Vila-seca i el Cor Exaudio d’Igualada, dos dels cors femenins més destacats del panorama coral català, presentaran un programa format per obres a 8 veus o a doble cor de compositors dels segles XIX i XX. Amb aquest programa, titulat Paisatges divins i dirigit per Esteve Costa, ens proposaran un viatge polièdric per l’espiritualitat de la música sacra i la que ens desperta la contemplació de la natura.

D’altra banda, el dissabte 20 d’octubre a les 21.00 h, tindrà lloc el concert “De Rio a Rio” a càrrec de Viola da Samba, un grup musical que crea un pont entre la música renaixentista i la música brasilera.

El repertori que ofereix Viola da Samba abasta des dels madrigals del Renaixement ibèric fins a la moderna Bossa nova, passant per la música afro-brasilera i indígena ressaltant les similituds i les influències entre elles. Les peces de Samba i Bossa són adaptades magistralment per aquests exquisits instruments pel compositor brasiler Jean Kleeb. Les cordes de la viola, fabricades expressament només amb tripa natural donen un so més pur i orgànic que suposa, juntament amb la especifica tècnica desenvolupada pel violagambista Fernando Marín, una nova experiència sonora en el món del jazz i la bossa. La delicada i conreada veu de Nadine Balbeisi, el mestratge de Jean Kleeb en els acords de bossa al clavicèmbal i el bon fer de l’arc en la viola da gamba de Fernando Marín creen aquesta simbiosi musical perfecta.

Les entrades per aquests concerts es poden adquirir al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori o al web de l’Auditori www.auditorijosepcarreras.cat.