.

.

TOTS 21

Imatge de Manu Tenorio a La Pobla de Mafumet

Imatge de Manu Tenorio a La Pobla de Mafumet

La Festa Major d’hivern a La Pobla de Mafumet ja ha superat el seu equador, amb dos caps de setmana d’activitat festiva i un balanç més que positiu pel que fa a les dades d’assistència als actes celebrats fins ara. Pel que fa a les properes jornades de la Festa Major, la previsió de l’Ajuntament és que es mantinguin tant l’elevada afluència com l’alta satisfacció dels pobletans amb els diversos actes programats.
En aquest sentit, aquest proper cap de setmana arribaran diversos plats forts a la festa en honor de la Mare de Déu del Lledó. Divendres a la nit, els emblemàtics SAU pujaran a l’escenari del Pavelló pobletà en el marc de la seva gira de retorn temporal, SAU30. Ho faran en un acte amb entrada lliure i que servirà per reviure els temes més recordats i valorats d’aquesta banda, dissolta l’any 1999 i que ara, a excepció del desaparegut i enyorat Carles Sabater, tornarà a comptar amb el seu elenc original, amb Pep Sala al capdavant.
Al Pavelló pobletà ressonaran himnes populars com “Boig per tu” o “El tren de la mitjanit”, mentre que l’endemà dissabte la música també envairà les parets del Pavelló, però amb un estil ben diferent. Amb “La Pobla Lledó Session”, el municipi gaudirà d’una proposta destinada als amants de la música electrònica, i que comptarà amb un cartell encapçalat per Luka Caro, DJ resident de Pacha, i que completaran els DJ locals Alex Sunrise, Gabry DC, DJ Salmer, DJ Guibbons i DJ Ian Tules.
Entre ambdues propostes musicals arribarà el moment de la litúrgia, en un dissabte 2 de febrer que començarà amb la solemne missa en honor a la Mare de Déu del Lledó. Aquesta trobarà continuïtat en la cercavila festiva musical, que portarà els pobletans fins al Pavelló per gaudir del tradicional vermut popular. Aquest comptarà, com de costum, amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla de Reus i l’Associació de Dones mare de Déu del Lledó.

Ja a la tarda, la solemne processó i el gran piromusical del Lledó serviran de preludi a “La Pobla Lledó Session”, completant un dissabte que allargarà la celebració fins ben entrada la matinada.
Amb tot, l’endemà diumenge caldrà matinar per seguir el ritme festiu, que comptarà amb propostes com el primer Torneig de botifarra (9 h, Casal de la Gent Gran) i el Concert Kids amb Gisela (11.30 h, Casal Cultural).

Teatre solidari amb “El tràmit”

L’activitat festiva del cap de setmana es veurà completada amb la representació de l’obra teatral “El tràmit”, que portarà fins a La Pobla artistes de renom com ara David Bagés, Mònica Glaenzel,
Àlex Casanovas, Xavier Serrano, Manel Sans i Susanna Garachana. Aquest espectacle, amb un preu per entrada de 5 euros, destinarà tota la seva recaptació a finalitats solidàries.
Igualment solidària va ser l’actuació, ahir diumenge, del sevillà Manu Tenorio, qui va omplir de gom a gom el Casal Cultural en un concert que va encisar tots els assistents. A banda de presentar el seu darrer treball discogràfic, Tenorio va repassar alguns dels seus grans èxits, en el que va ser el darrer acte festiu d’un cap de setmana que va començar dissabte al migdia, amb la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, a les instal·lacions de Dow Chemical.
La visita va reunir uns 200 habitants de La Pobla, que van assistir a la pregària i ofrena floral amb la companyia del consistori i del rector de la parròquia pobletana. La comitiva va ser rebuda pel director de Dow Tarragona, Jaume Sariol, en un acte que també va incloure una visita perimetral a les instal·lacions de la companyia al polígon nord, així com el trasllat a Dow Sud per compartir un dinar de germanor abans d’iniciar el retorn a La Pobla.
De manera paral·lela, els infants pobletans també van tenir el seu propi espai per a la diversió durant el migdia de dissabte, amb la gran festa infantil del Lledó, mentre que ja a la tarda va tenir lloc el correfoc adult i, a la nit, grans i petits van celebrar el sopar de germanor del Lledó. Aquest va estar amenitzat musicalment pels DJ locals, en un acte molt participat i animat, que va allargarse fins ben entrada la matinada.
Pel que fa al diumenge, a banda del concert de Manu Tenorio també va tenir lloc, al matí, l’esperat Food Truck Day Lledó. Malgrat el fort vent que va bufar a La Pobla, els seus habitants van apropar-se al carrer Mina de Madró per descobrir aquesta proposta que, per primer cop, va tenir lloc a La Pobla. La mateixa va arribar acompanyada d’animació musical de carrer mentre que, de manera paral·lela, els pobletans també van gaudir amb la timbalada del Ball de diables, el mercadet d’objectes de segona mà -organitzat per l’Associació Familiar Més 30- i la 12a Trobada d’intercanvi de plaques de cava, ambdós al Parc de les Pobles.
El programa complet de la Festa Major del Lledó a La Pobla de Mafumet ja està disponible a l’App femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials de Facebook i Twitter.