.

L’artista Eloi Duran; el director, Kike Colmenar; la coalcaldessa, Alba Muntadas i la regidora, Gemma Maymó. Foto: Cedida

Altafulla tornarà a convertir-se en l’epicentre de la música independent al Camp de Tarragona amb l’onzena edició del Festival Altacústic els dies 19 i 20 de juliol. Un cap de setmana on la sensibilitat i l’energia d’una curosa programació, amb set concerts de nous talents emergents i artistes consolidats, combinat amb l’inigualable nucli antic de la Vila Closa d’Altafulla, faran gaudir a un públic àvid de descobrir noves veus i sensible amb el patrimoni cultural, tant material com immaterial.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, i el director artístic del festival, Kike Colmenar, acompanyats per la coalcaldessa Alba Muntadas i l’artista Eloi Duran, han presentat aquest matí la programació d’enguany i ho han fet en un dels dos escenaris del certamen, la plaça de l’Església.

Per Gemma Maymó, “la idea és seguir fomentant el talent emergent que tenim a prop, al nostre territori; i alhora gaudir d’aquests espais que tenim tan singulars al nostre municipi com són la plaça de l’Església i la plaça del Pou”, i ha sentenciat: “És una excusa més per visitar Altafulla i gaudir de la cultura, la música i del talent del nostre país”.


Altres notícies:


L’Altacústic comptarà amb dues jornades de concerts, cada una de les quals comencen a partir de les 20 hores. La primera, el divendres 19 de juliol, a les 20 hores a l’Escenari Església, que encetarà el pop d’autor d’Eloi Duran, guanyador dels concursos Sona9 i Portautors de l’any 2023.

Una hora més tard, al mateix escenari, actuarà la compositora i cantant de Terrassa, Aida Giménez, amb la banda Guineu; i finalitzarà la primera jornada Remei de Ca la Fresca, amb el seu discurs feréstec i alhora poètic.

L’endemà dissabte 20, actuaran Henrio, Paula Valls, Xarim Aresté i La Ludwig Band. Aquests quatre concerts tindran lloc a l’Escenari del Pou i a l’Escenari de l’Església.

Programa de l’Altacústic, que inclou un total de set concerts. Foto: Cedida

Una de les novetats enguany és la recuperació de l’Escenari del Pou que, juntament amb l’Escenari de l’Església, formen el conjunt d’espais musicals de l’Altacústic, com ha assenyalat Kike Colmenar, director artístic del certamen.  Per Colmenar, “es tracta d’una acurada programació de qualitat que combina l’artista que es troba en fase de creixement i el que està consolidat, sempre tenint cura del que es cou al nostre territori com a Camp de Tarragona”.

Tots els concerts que s’ofereixen aquest any són d’entrada lliure. L’organització preveu una assistència d’unes 5.000 persones en les dues jornades que s’allarga el festival. La regidoria de Cultura ha destinat un total de 30.000 € per a aquesta onzena edició. Tota la programació es pot consultar al web www.altacustic.cat.