TOTS 21

L''Ensemble Meridien' farà el proper concert a Vila-seca

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca se suma als actes del Tricentenari el proper divendres 14 de novembre a les 21.30 oferint un concert a càrrec de l’Allegoria Ensemble i l’Ensemble Méridien, sota la direcció musical d’Elisabeth Bataller.

El Born, epicentre de la guerra perduda el 1714, és també l’epicentre de la vida musical de Barcelona des de molt abans de la caiguda, en un fructífer període que es remunta a la Guerra dels Segadors i fins arribar a transcendir la Guerra de Successió i el seu fatal desenllaç. En aquell temps, l’Acadèmia dels Desconfiats va aparèixer com una institució aristocràtica del mateix estil de les que hi havia a França i a Itàlia, donant pas a una prolífica ebullició musical que va omplir de contingut la música del barroc català.

L'auditori Josep Carreras acollira actes pel Tricentenari

Com a novetat d’aquesta temporada, l’Auditori posa en marxa un petit cicle de xerrades per apropar la música al públic assistent. D’aquesta manera, la xerrada d’aquest concert es durà a terme a les 21.00 h al vestíbul de l’Auditori i anirà a càrrec del musicòleg Josep Dolcet, el qual obrirà el concert amb una petita xerrada sobre la recerca musicològica feta al voltant de la música del 1700. Amb el títol El somni del Parnàs. Música social i de cambra a l’Acadèmia dels Desconfiats, 1700-1731, dos dels ensembles més importants de l’escena de la música antiga del país il·lustraran les obres d’aquell temps.

Les entrades es poden comprar una hora abans de l’inici del concert al mateix Auditori, i amb antelació a www.ticketmaster.es