.

.

TOTS 21

Imatge d’una edició anterior de la Mitja Marató. Foto: Cedida

Tot a punt per a la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils que se celebrarà el proper diumenge 20 de febrer al municipi cambrilenc. La 13a edició de la prova comptarà amb més de 1.400 participants vinguts, principalment, d’arreu de Catalunya, però també amb una petita representació de la resta de l’estat espanyol. El 54% són atletes de la província de Tarragona, el 25% de Barcelona, el 12% de Lleida i el 15% restant venen de fora de la comunitat. El 55% dels inscrits han optat per participar a la modalitat de mitja marató (21 km) i el 45% restant a la modalitat de 10 km. Com a nota positiva, remarcar l’alta participació femenina, que segueix creixent i s’enfila fins al 30%.

El programa

Una edició més, el punt de sortida de la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils serà des de la Plaça de l’Ajuntament de Cambrils a les 10:00. Els atletes baixaran l’Avinguda Països Catalans fins al Passeig de les Palmeres, giraran a l’esquerra i avançaran fins a quasi la frontera amb el terme municipal de Salou, on giraran 180º per tornar cap a la línia d’arribada. Els participants a la modalitat de mitja marató donaran una segona volta. L’entrega de premis es durà a terme sobre les 12:30 a la mateixa Plaça de l’Ajuntament.

Els participants podran recollir els seus dorsals el dissabte 19 de febrer de les 17:00 a les 20:00 i el diumenge 20 de febrer abans de la prova, entre les 8:00 i les 9:30, al Pavelló Municipal de Cambrils. Per aquesta edició, els atletes rebran d’obsequi una samarreta tècnica de màniga llarga.

Cursa infantil ‘Cambrils Corre’

El mateix diumenge a les 12:15 es farà la tradicional cursa infantil “Cambrils Corre”, oberta per a tots els públics. Aquesta prova és totalment gratuïta i no es necessita inscripció prèvia. Els infants participants només hauran d’acudir a la hora marcada a la mateixa línia de sortida, a la Plaça de l’Ajuntament de Cambrils.

Atletes professionals de la línia de sortida

La Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils 2022 tindrà el plaer de comptar amb grans atletes professionals com la catalana Judith Corachán, actual campiona d’Espanya de Triatló en llarga distància, la basca Gurutze Frades, cinc vegades campiona d’Espanya de Triatló en llarga distància o el kenyà Benard Cheruiyot, atleta de OTSO Sport que arriba a Cambrils amb l’objectiu de buscar el rècord de la prova.

Esdeveniment esportiu sostenible

L’edició 2022 se suma al programa d’esdeveniments esportius sostenibles “Esdeveniments amb Bon Ambient”. Per aquest motiu, i gràcies a la col·laboració amb Coca-Cola, aquest any s’eliminaran uns 20.000 envasos de plàstic i es donarà tota la beguda en gots de paper.

Peugeot Joaquin Oliva seguirà un any més com a title sponsor de la prova i aportarà vehicles 100% elèctrics amb l’objectiu, a més de donar suport als més de 1.400 corredors, de ser respectuós amb el medi ambient en l’ús d’un vehicle que emeti 0 emissions de CO2, 0 sorolls i 0 olors.

Pàgina web: https://mitjadecambrils.com/

Facebook: https://www.facebook.com/mitjadecambrils/

Redacció