.

.

TOTS 21

Descàrrega de gra al Moll de Castella. Foto: Port

El Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris (SEA) ha registrat un creixement d’un 37% en utilització en els darrers tres mesos. Es tracta d’un creixement fruit de la implantació progressiva d’aquest sistema a través de la integració de més i més usuaris en el servei.

Aquesta major integració d’usuaris del SEA s’ha traduït en un augment dels lliuraments i de tones mogudes. Els lliuraments efectius en els últims tres mesos han augmentat en un percentatge similar als usuaris i les tones total mogudes han crescut en un 36%. El Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris tanca així els seus 15 mesos de funcionament amb un total de 5.689.999 tones mogudes.

La responsable de la implementació del SEA i directora comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, explica que “és una dada que confirma l’eficiència i la capacitat del sistema per millorar l’operativa de càrrega de productes agroalimentaris en els molls de Tarragona”.

Des de la seva entrada en funcionament la plataforma ha gestionat un total de 125.747 encàrrecs de productes agroalimentaris el que s’ha acabat traduint en un total de 211.999 lliuraments efectius. La jornada que més moviments ha registrat fins al moment aquest sistema va ser el 17 de desembre passat amb 592 encàrrecs.

El SEA ha suposat una reducció 2,5 milions d’euros mensuals en cost d’oportunitat per a les empreses i, de forma directa ha reduït en 50 minuts de mitjana el temps d’espera per als aproximadament 2.000 camions diaris que operen en el Port. A més, la eficiència del sistema contribueix a estalviar 30.000 hores mensuals per a les empreses transportistes i, acaba suposant una disminució d’emissions de CO2.

Redacció