.

.

TOTS 21

Un policia indica als ciutadans que s’allunyin pel carrer Pelai de Barcelona, el 17 d’agost de 2018 (horitzontal)

“La meva dona està de cambrera a un restaurant de la Rambla. I a hores d’ara estant tots, empleats i clients, atrinxerats a les golfes perquè hi ha un dels conductors de la furgoneta que s’ha atrinxerat amb rehens en un kebab proper”. Tarragona21.cat ha entrat en contacte telefònic amb Xavi poc després de les 18.00 hores. Ell viu a Barcelona i té a la Diana, la seva esposa, dins del restaurant ‘Tablado El Cordobés’ treballant com cambrera. “Estan dalt a les golefes i no poden sortir”, afegeix sense angoixes perquè es mantenen en permanent contacte telefònic.

“La furgoneta -relata Xavi a partir de les experiències que li ha relatat la seva parella- ha entrat per plaça Catalunya i no s’ha aturat fins a la meitat de la Rambla, quan s’ha estimbat contra un quiosc. Estic segur que hi ha morts. I pel que m’ha dit sembla que hi havia un segon ocupant de la furgoneta que s’ha escapolit”, explicava poc abans de penjar per poder entrar en contacte de nou amb Diana.

“Era un soroll de cops a persones”

Per la seva banda, ACN recollia el testimoni de Dani Aragonés, que aquest dijous a les cinc de la tarda era a les Rambles de Barcelona. “He vist moltes persones atropellades i una mena de furgoneta blanca, i he pensat, ja està, furgoneta llogada, el meu cap ha relacionat amb atemptat. Perquè no era un accident de cotxe contra cotxe, sinó que era un soroll de cops a persones”. Aragonés ha explicat a l’ACN que en un primer moment el soroll l’ha fet pensar en un accident, però que de seguida ha vist l’escena de l’atropellament i molta gent corrent en sentit contrari. “Hi havia molta gent estrangera, a aquella hora les Rambles eren ben plenes”.

Aragonés estava en un local quan han passat els fets, i en sortir, ha sentit un nou soroll que ha fet córrer la gent en direcció contrària. “La gent s’ha tancat als locals i ara encara estem aquí”, explicava cap a tres quarts de set de la tarda. En concret, ell està en un establiment a uns cent metres d’on, presumptament, hi ha atrinxerat el conductor de la furgoneta. “Hem vist com la policia deixava sortir gent de locals pròxims en grups de quatre cap a la plaça Urquinaona. Esperem que a nosaltres ens toqui aviat”.