.

.

TOTS 21

Les autores de l'estudi

Les autores de l’estudi

La Fundació La Marató de TV3 ha decidit becar l’estudi titulat: “Associació entre els nivells de ferro i les malalties coronàries, la diabetis i la síndrome metabòlica: un estudi de cohort de base poblacional”, dels investigadors/es d’atenció primària Gemma Flores, Victòria Arija, Cristina Rey, Núria Aranda i Josep Basora, adscrits a la Unitat de Suport a la Recerca (USR) Tarragona-Reus i l’IDIAP Jordi Gol i Gurina. El Patronat de la Fundació ha pres l’acord de concedir-li 42.931,25 euros.

La Fundació va fer pública el 16 de febrer la convocatòria d’ajudes econòmiques per a projectes de recerca sobre les malalties del cor, tema de La Marató de TV3 del 2014. En total s’han avaluat 100 projectes. En l’avaluació, feta mitjançant un procés de revisió d’experts (peer review) i gestionada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, hi han participat 59 experts en malalties del cor d’àmbit internacional, que han avaluat els projectes en funció de la seva excel·lència, metodologia i rellevància.

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3, en la reunió del 22 d’octubre, acorda acceptar la proposta de la Comissió Assessora Científica de repartir els recursos disponibles entre els 43 primers projectes del rànquing elaborat pel panel d’experts internacionals que es va reunir a Barcelona els dies 1 i 2 d’octubre. Un d’aquests 43, és el projecte dels investigadors/es de la USR Tarragona-Reus.

El lliurament dels diplomes acreditatius es va fer ahir durant un acte acadèmic a l’Auditori de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, a Barcelona.