.

.

TOTS 21

El Teatre Tarragona s'ha omplert de donants de sang. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El Teatre Tarragona s’ha omplert de donants de sang. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La 12a edició de la Marató de Donació de Sang de Tarragona preveu recollir més de 1000 donacions i superar l’edició anterior, quan se’n van fer 970. Aquest migdia ja havien passat per les lliteres instal·lades al Teatre Tarragona 564 persones, una seixantena més que l’any passat en aquell punt de la marató. El teatre estarà obert a possibles donants fins les nou del vespre.

Xifres a banda, els organitzadors valoren molt positivament que cada vegada la Marató no només mobilitza més voluntaris, sinó també entitats i empreses que hi col·laboren ja sigui organitzant actes a la porta del Teatre Tarragona per fer de reclam, promocionant-la entre els seus integrants, o oferint obsequis als donants. Un exemple són els membres de l’escola Swing is in the Air, que han ballat a l’entrada del recinte per alegrar l’estona als que ja s’hi havien decidit, i per animar els donants potencials a fer el pas. També aprecien el fet que la marató està cada cop més integrada en la Festa Major de Santa Tecla.

A banda dels habituals refrigeris, entre els obsequis que es donen als participants hi destaquen entrades per veure partits del Nàstic i el CBT. Més enllà de recollir un volum important de donacions en un sol dia, els organitzadors -el Banc de Sang i Teixits, l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès i l’Ajuntament- veuen en la Marató una oportunitat per conscienciar de la necessitat permanent d’abastir el banc. En aquest sentit, recorden que els centres hospitalaris estan en tot moment oberts a rebre possibles donacions de sang, sense necessitat de demanar cita prèvia.

La Marta Martínez, una de les donants que va passar ahir pel Teatre Tarragona, animava els aprensius a “no pensar en l’agulla, sinó en que estaràs ajudant a algú que necessita aquella sang, i que un dia pots ser tu mateix”. Per evitar marejar-se durant la recollida, la Marta procura “pensar en altres coses, com ara el dinar que m’espera a casa quan acabi”.

Romà Rofes

Programa de Santa Tecla pel dissabte 17 de setembre

Programa de Santa Tecla pel diumenge 17 de setembre