TOTS 21

Imatgte dels estralls provocats per la pujada de la marea a les platges de Salou. Foto: Facebook Millorem Salou

La llevantada viscuda al litoral tarragoní aquesta passada matinada s’ha fet notar de valent en localits com Salou i Altafulla. A la capital de la Costa Daurada, la zona on els efectes són més visibles és l’entorn de les platges, fins el punt que els xiringuitos de la de Ponent i la de Llevant han patit greus danys, fruit d’una pujada de la marea que ha arribat a afectar també el Passeig de Jaume I.

L’alcalde, Pere Granados juntament amb la Regidora de Platges, Júlia Gómez, i la regidora de Manteniment de la ciutat, Maria José Rodríguez, han visitat les platges del municipi aquest matí per interessar-se del seu estat. Des de l’Ajuntament s’han intensificat els serveis de neteja i manteniment, així com altres intervencions, per tal de restablir el més ràpid possible la normalitat i els serveis. Per tal de prevenir que nous temporals afectin els equipaments, s’estan instal·lant unes barreres de protecció amb arena de la mateixa platja davant de cada xiringuito.

Imatges dels estralls del temporal a Altafulla.

A Altafulla el temporal, a més d’afectacions importants a les platges, ha deixat temporalment l’estació de tren sense llum i la Policia Local ha hagut de tallar temporalment l’accès a Via Augusta des de Camí de la Platja per culpa dels efectes de la forta pluja. En aquest sentit, i segons informa Altafulla Ràdio, el dipòsit de pluvials soterrat que s’hi va construir ara fa tres anys continua sent insuficient en dies de precipitacions abundants. La infraestructura no té prou capacitat per absorbir l’aigua que baixa des de l’antiga N-340, així com la que ve del mateix Barri Marítim i del canal de la rasa, que també ha quedat obstruït per la pluja.

L’Ajuntament fa mesos que treballa en una altra alternativa que, si no ha d’esdevenir la definitiva, com a mínim ha de minimitzar al màxim els problemes d’inundacions que pateix aquesta zona. El ple de la corporació va aprovar amb caràcter definitiu en la sessió extraordinària del passat 28 de març el projecte de construcció d’una bassa de laminació. Donar llum verda a aquest projecte ha permès al consistori iniciar els tràmits d’expropiació dels terrenys on s’ha de construir, així com moure els fils necessaris per demanar possibles subvencions.