.

.

TOTS 21

Imatge promocional de l'àlbum de cromos

Imatge promocional de l’àlbum de cromos

La Junta Electoral provincial ha resolt l retirada del col·leccionable ‘Tarragonins i personatges de les Comarques de Tarragona’, que des del 23 de març s’estava distribuint a la ciutat el candidat de CiU a les eleccions municipals, Albert Abelló. Aquest ha assegurat que “complirà” la resolució. L’àlbum l’havia promogut ell i la seva imatge apareix al darrere dels 144 cromos de la col·lecció.

“Lamento la decisió de la Junta Electoral perquè a qui perjudica és als milers de tarragonins i tarragonines que estan fent la col·lecció i als més de 300 comerços que, gratuïtament, reparteixen els cromos”, ha manifestat Abelló, que destaca “l’enorme èxit” que ha tingut el col·leccionable. “Durant aquestes últimes setmanes milers de ciutadans han estat fent una contínua descoberta per tots els racons de la ciutat i l’afluència de grans i petits als establiments comercials ha estat constant”, assenyala el candidat de CiU, que subratlla que “aquest és el combustible, l’energia, que la ciutat necessita per tirar endavant”.

Abelló no denunciarà altres casos

Abelló ha dit a Tarragona21 que CiU “no entraré en el joc de presentar denúncies” si considera que altres formacions poden cometre irregularitats en aquest període de precampanya electoral. “No volem entrar a valorar tampoc el fet que (Ara Tarragona) ens presentés la denúncia” pel cas de l’àlbum de cromos, ha dit. “La campanya és intensa i la ciutat necessita molta feina”, ha afirmat.

El candidat ha proseguit dient a aquest digital que “estudiarem la manera de retirar la col·lecció”. El que no és factible, lògicament, és anar casa per casa a retirar els cromos que ja són propietat dels ciutadans que els han adquirit. “En tot cas, complirem amb el que ens demana la Junta Electoral”

La resolució contradiu la que dies enrera va formular la Junta Electoral de zona, que va validar de manera provisional l’àlbum.

L’actuació judicial ha vingut al cas de la denúncia que la formació electoral Ara Tarragona va fer a la Junta contra l’àlbum en entendre que vulnerava la llei electoral, que a partir del 31 de març és molt restrictiva quan a actuacions que puguin ser considerades electorals.

J. Garcia