El secretari General del Departament d’Interior, Oriol Amorós, ha instat aquest dimecres a recuperar les reunions periòdiques de l’anomenada taula interdepartamental, per tal d’elaborar un estudi de cas dels menors no acompanyats (MENA), protagonistes d’una baralla a tocar de la plaça de la Font que va acabar amb un d’ells reben una ganivetada i sent ferit en estat greu. D’aquesta manera es pretén estudiar a fons la problemàtica d’aquest col·lectiu i es podrà abordar des dels diferents punts de vista, més enllà del policial. La proposta ha estat feta aquest dimecres aprofitant la Junta Local de Seguretat de Tarragona, presidida per l’alcalde Pau Ricomà, amb la presència del conseller portaveu Manel Castaño, a nova consellera de Seguretat Ciutadana Cristina Guzmán i representants de tots els cossos de seguretat que treballen a la ciutat: Guàrdia Urbana, Cos de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Portuària. A la reunió també hi ha assistit el subdelegat del govern a Tarragona Joan Sabaté, així com la directora dels serveis territorials d’Interior Mònica Solé.
Castaño ha destacat que “aquest mes de maig, la xifra de delictes resta un 15% per sota els del maig de 2019. Tot i això som conscients que hi continua havent delictes i que alguns veïns i veïnes els han patit els últims mesos”, ha dit en referència a les preguntes per les darreres baralles i agressions a la Part Alta. En aquest barri les queixes de veïns i la sensació d’inseguretat de la ciutadania s’han accentuat, però el portaveu del govern municipal ha remarcat que en aquest barri també han disminuït els delictes.
Per la seva banda, el cap de l’Àrea Bàsica Policial Tarragonès, l’inspector Ramon Franquès ha explicat que “es tracta d’una baixada generalitzada a tots els barris de la ciutat” i ha evidenciat que la Part Alta no és l’indret on n’hi ha més, i ha fet una crida a que “no es criminalitzin zones concretes”. Respecte l’home que va clavar una ganivetada al coll d’un jove fa uns dies, Franquès ha dit que el tenen identificat, que la investigació segueix oberta però que no l’han detingut.
Respecte a altres infraccions, des del consistori s’ha apuntat que amb el relaxament de les mesures han augmentat problemàtiques com la tinença i consum d’estupefaents (+30%) o el consum d’alcohol (+7%) a la via pública. Pel que fa al trànsit a la ciutat, hi hagut 6.602 denúncies per infracció del Reglament General de Circulació (+13%). Pel que fa a la posada en marxa del dispositiu Ciutat 30 s’ha destacat que s’han 63.208 vehicles per radar des de setembre de l’any passat, amb un total de 2.552 infraccions. I pel que fa vehicles de mobilitat personal la Guàrdia Urbana ha posat 699 denúncies i hi hagut un augment de l’accidentalitat, que en la majoria de casos han causat danys materials o ferits lleus.
Redacció / Eloi Tost
Equip de redacció