.

L'enxaneta fa l'aleta del 3 de 9 amb folre de la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que ha aconseguit descarregar a la Bisbal del Penedès

L'enxaneta fa l'aleta del 3 de 9 amb folre de la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que ha aconseguit descarregar a la Bisbal del Penedès. Foto: ACN

La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha aconseguit tornar a alçar la tripleta màgica a la diada castellera de la Mare de Déu d’agost de la Bisbal del Penedès, una cita ineludible del calendari casteller. La Colla Vella, que també aspirava a la tripleta, ha aconseguit descarregar el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8, però el 4 de 9 amb folre s’ha trencat quan baixaven els cinquens. La Joves ha tancat la seva bona actuació amb un sòlid pilar de 7 amb folre, mentre que la Vella ha aixecat dos pilars de 5. Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca s’han apuntat el 3 de 8 i el 4 de 8, i han aconseguit carregar la seva primera torre de 8 de la temporada. Els vermells han tancat la diada amb un vano de 5.

Els Xicots de Vilafranca han estat els encarregats d’obrir plaça descarregant un 4 de 8 que ha pujat una mica remenat. En aquesta primera ronda, la Vella de Valls ha descarregat el primer castell de nou del migdia, un 3 de 9 amb folre força treballat i la Joves ha tancat ronda descarregant el 4 de 9 amb folre, en què els pisos inferiors i el folre també han hagut de treballar per completar-lo.

En segona ronda, els Xicots han aconseguit carregar el seu primer 2 de 8 amb folre de la temporada, però la construcció ha acabat fent llenya després de l’aleta. La Vella tampoc no ha pogut descarregar el 4 de 9 amb folre, un castell força inestable que s’ha trencat pels cinquens quan ja l’havien carregat. Més sort ha tingut la Colla Joves amb el 5 de 8, que els vallencs han executat amb nota.

A la tercera ronda, els Xicots han descarregat un 3 de 8 que ha estat molt treballat en tota l’estructura. La Vella ho ha provat amb el 5 de 8 i, tot i que ha estat una mica remogut, l’ha pogut descarregar. Per la seva banda, la Joves ha descarregat el 3 de 9 amb folre -el segon que descarrega enguany-, amb una baixada treballada sobretot als quarts i als cinquens.

L’exhibició d’aquest divendres ha acabat amb la tradicional ronda de pilars. La Joves s’ha agradat amb el pilar de 7 amb folre, que ha deixat una de les imatges més espectaculars de la diada, i un pilar de 5. La Vella, per la seva banda, ha muntat dos pilars de 5 i, els Xicots de Vilafranca, un vano de 5, posant fi a una jornada castellera força calorosa al carrer Doctor Robert de la Bisbal.