.

.

TOTS 21

La Colla Jove Xiquets de Tarragona s’havia plantejat fer un pas més a la Diada Nacional, en l’actuació que les quatre colles tarragonines ofereixen anualment al Pla de la Seu, i així ha estat.

La formació de la camisa morada ha completat el seu cinquè nou de vuit. Al seu costat, els Xiquets han tornat a descarregar el 3 de 9 amb folre, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han sumat tres castells de set de la gamma alta i els Xiquets del Serrallo han tingut en el 3 de 7 amb l’agulla la seva millor construcció.

Els de la camisa morada han obert la ronda amb el que suposava desè 3 de 9 amb folre de 2016. Ha estat impecable. Posteriorment, h arribat el 9 de 8, que només ha viscut un lleuger nervi a la descarregada. El 4 de 9 amb folre i posteriorment un pilar de sis solvent han completat una excel·lent Diada.

Al seu torn, en primera ronda els Xiquets de Tarragona han completat un 2d8f amb canvis al tronc. L’estructura ha pujat ferma i s’ha descarregat sense complicacions. A continuació ha estat torn del gran repte del dia, el 3d9f. El castell ha pujat tranquil fins a l’entrada de canalla, moment en que els diferents pisos han anat perdent les mides. Els matalassers, després d’un gran treball, han aconseguit descarregar l’estructura. La diada ha finalitzat amb un plàcit 4d8 i un vano de 5.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han completat amb èxit el 5d7, el 2d7 i el 4d7a; mentre els Xiquets del Serrallo han descarregat el 3d7, el 3d7a i el 4d7. Totes les colles han tancat l’actuació amb un vano de 5.