.

2d8 de la Jove de Valls a Vendrell

En motiu de les Festes i Fira de Santa Teresa la plaça Vella del Vendrell ha tornat a veure una gran actuació de tres colles castelleres: La Joves de Valls, Jove de Tarragona i els Nens del Vendrell.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha obert la seva actuació amb el tres de nou amb folre que ha descarregat amb relativa tranquil·litat. En segona ronda s’ha optat pel quatre de nou amb folre que també s’ha descarregat. Ja en la tercera ronda, el castell escollit ha estat el dos de vuit, el segon de la colla després decarregar-lo el 2004 a Valls. El castell ha pujat estable, pis a pis, intentar evitar al màxim qualsevol “rebrincada” i s’ha aconseguit carregar davant els aplaudiments d’una plaça entesa com poques en castells. Per finalitzar, només s’ha pogut carregar el pilar de set.

La Jove de Tarragona va tenir una bona diada, amb un 5de9 amb folre descarregat. És el dotzé castell d’aquest tipus que carrega i descarrega de manera consecutiva, tot un rècord al món casteller. Els liles també van aconseguir descarregar un 3de9 amb folre, dinovè de la temporada, i un 4de9 amb folre.

Els Nens del Vendrell també van fer història mostrant la seva millor cara a casa seva carregant el pilar de 7 amb folre després de 44 anys. Aquest pilar el van aconseguir degut a la confiança agafada en les rondes anteriors, on van aconseguir descarregar un 3de8, seguit d’un 2de8 amb folre i en tercera ronda van omplir la plaça amb un 4de8. Pels Nens del Vendrell, acabar amb el pilar de 7  suposa una culminació a la diada perfecta.