.

Un instant de la dotzena jornada Gresol

Un instant de la tretzena jornada Gresol

La Fundació Gresol ha celebrat durant tota la jornada d’avui, al Centre Cultural de Valls, la XIII Jornada Gresol ‘Indústria i Turisme, els nostres motors econòmics’, una trobada que ha reunit al col·lectiu d’empresaris, directius i a la societat civil de les comarques de Tarragona. Tal i com en edicions anteriors, la Jornada ha comptat amb una bona acceptació i importants empresaris s’han donat cita a Valls, en aquest espai per a la reflexió i el debat.

De nou, la Jornada Gresol pretén actuar com a plataforma per aglutinar el nostre teixit empresarial i junts trobar les eines i camins per fer front al present i al futur. L’objectiu és extreure conclusions que ens serveixin per a dinamitzar les nostres empreses.

El programa

La Jornada s’ha iniciat a les 9 hores amb l’acte inaugural amb la presència i participació d’Anton Pont, president de la Fundació Gresol; Marcel·lí Morera, president de la Cambra de Comerç de Valls; Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; i Albert Batet, alcalde de Valls.

A continuació, s’ha celebrat la primera de les taules titulada ‘Economia i Empresa’, en què s’ha fet un interessant repàs al context econòmic actual i a l’afectació d’aquest per a les nostres empreses.

‘La necessària reindustrialització’ ha centrat la segona taula en què s’ha comptat amb l’experiència i opinió de dirigents de grans empreses, que ens han aportat les principals pautes que han funcionat en les seves empreses i que de ben segur han resultat molt interessants per a tots els assistents. La tercera i última de les taules, ‘Reptes i oportunitats del turisme a la nostra zona’, s’ha centrat com bé diu l’anunciat en l’activitat turística, que esdevé un dels principals motors econòmics de les nostres comarques.

El dinar col·loqui i la conferència de Josep Andreu

Com  en  cada  edició  de  les  jornades,  el  dinar  on  hi  participen  els  empresaris  inscrits a aquest  esdeveniment  així  com  els  ponents  participants  en  les  diferents  taules  de  debat, ha tingut una estructura de col·loqui on s’ha fomentat el debat i la interacció entre tots els assistents. En aquesta XIII Jornada Gresol, el dinar col·loqui ha estat presidit per Josep Andreu, president del Port de Tarragona, qui ha explicat la seva experiència al capdavant d’aquesta entitat, alhora que ha presentat els projectes de futur que té el Port i les seves grans línies estratègiques que li han permès posicionar-se com un dels principals ports a nivell estatal.

Com a punt final a la XIII Jornada Gresol s’ha comptat amb la intervenció de Julián Mollá, director d’aquestes jornades econòmiques.

Un programa amb destacades personalitats

El programa ha comptat amb destacades personalitats com poden ser Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat, Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Antoni Castells, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona; Juan Enrique Ballester, registrador de la Propietat i Mercantil; Xavier Brossa, soci responsable de l’oficina de PricewaterhouseCoopers Barcelona; Manuel Pérez, sotsdirector d’Economia de La Vanguardia; José Luis López de Silanes, president de la Companyia Logística d’Hidrocarburs CLH, S.A.; Oriol Guixà, conseller delegat i propietari del holding familiar La FARGA; Xavier Fàbregas, enginyer industrial i economista; Mariano de Torres, vicepresident i director general de la Divisió Elèctrica i Electrònica per a Europa i Àfrica de Lear Corporation; Raimon Martínez Fraile, president del Saló Internacional Turisme de Catalunya SITC.; Joxe Mari Aizega, director  general  del  Basque  Culinary  Center; i Josep Andreu, president del Port de Tarragona, entre altres.