.

.

TOTS 21

Entrega del premi. Foto: Cedida

Entrega del premi. Foto: Cedida

Covestro, fabricant líder de materials polimèrics, i Arcesso Dynamics, fabricant espanyol de peces de poliuretà personalitzades, han guanyat el premi “Best *of the Best” de 2023 a la fira comercial interzum per la seva solució Arfinio®. Llançada per primera vegada a l’octubre de 2022, aquesta tecnologia innovadora ha rebut la distinció per “assoliments excel·lents que estableixen nous estàndards”. El premi, organitzat per Koelnmesse, centre internacional d’exposicions i fires comercials, en cooperació amb Xarxa Dot, creadors dels guardons de disseny més importants del món, es va lliurar durant la cerimònia celebrada el passat 8 de maig en l’esdeveniment interzum de Colònia, on es van reunir els principals actors de la indústria internacional de subministraments per a mobles i disseny d’interiors.

Arfinio® combina polímers líquids d’alt rendiment i minerals únics amb emmotllament per injecció basat en reacció (RIM, per les seves sigles en anglès), una combinació que abans es considerava impossible. La tecnologia produeix formes veritablement uniformes sense necessitat de làmines i combina els beneficis clau de la química alifàtica, l’emmotllament per injecció i les superfícies sòlides: resistència mecànica, estabilitat a la llum i reparabilitat juntament amb un producte de baix pes, producció ràpida i una millora en la llibertat de disseny. Per tant, permet als fabricants integrar formes complexes i el rendiment funcional de formes noves i dinàmiques. El material també contribueix a millorar la sostenibilitat: pot fabricar-se amb matèries primeres parcialment biològiques i, al final de la seva vida útil, moldre’s i reintroduir-se en nous productes.

Joan Miquel García Martínez, Sènior Project Manager de Arfinio® a Covestro, ha explicat: “Estem encantats d’haver rebut aquesta distinció per part de Koelnmesse i Xarxa Dot. El nostre treball amb Arcesso per a portar aquesta tecnologia al mercat ens ha permès oferir una solució innovadora que redefineix la llibertat de disseny en materials de superfície sòlida. Aquest premi és una motivació encara major perquè continuem innovant noves solucions que canviïn les regles del joc per a ajudar a donar forma als materials del futur que facin costat a les persones i al planeta per igual”.