TOTS 21

Imatge d'una edició anterior de la trobada de timbalers. Foto. Anna F

Imatge d’una edició anterior de la trobada de timbalers. Foto. Anna F

El so dels timbals de la III Trobada de Timbals donarà el tret de sortida als actes de la celebració de la Setmana Santa a Torredembarra aquest proper dissabte 12 de març.

En aquesta tercera edició hi prendran part la Banda de timbals del Pas de la Flagel·lació de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. de Tarragona, l’Agrupación Musical Virgen del Consuelo del Vendrell, la Banda de timbals de la Hermandad del Nazareno de Torredembarra, la Banda de Timbals de la Confraria de la Creu-Armats de Torredembarra i la Banda de timbals de la Confraria del Sant Sepulcre de Torredembarra.

Està previst que a les 17.30 h, des de la plaça del Castell, s’iniciï un recorregut pels carrers Joan Güell, pl. de la Vila, pl. de la Font, Antoni Roig fins arribar a la pl. Mn. Joaquim Boronat on es preveu finalitzi la Trobada amb una actuació de cada banda i el lliurament d’obsequis a tots els participants.

La Trobada està organitzada per la Confraria del Sant Sepulcre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra i la Parròquia de Sant Pere Apòstol.

El divendres següent, 18 de març, a les 20.30 h, al Pati del Castell, tindrà lloc la presentació de l’Opuscle i de la Setmana Santa 2016, a càrrec de Núria Vallmitjana i Soler. L’acte està organitzat per la Confraria de la Creu-Armats de Torredembarra.

Seguidament, us detallem la relació dels principals actes de la Setmana Santa a Torredembarra:

Dissabte, 19 de març, a les 18.30 h: Recollida i oferiment del Palmó, per part de la Confraria del Sant Sepulcre. Recorregut: Pl. Mn. Joaquim Boronat, c. Antoni Roig, pl. de la Font, pl. de la Vila, c. Joan Güell.

Diumenge de Rams, 20 de març, a les 11.00 h: Oferiment del Ciri Pasqual, per part de la Confraria de la Creu a la Parròquia, a l’església de St. Pere de Torredembarra.

A les 12.30 h, a la pl. del Castell: Lluïment de les bandes de timbals.

Dijous Sant, 24 de març, a les 20 h, a l’església de St. Pere de Torredembarra: Eucaristia de la Cena del Senyor. Organitza: Agrupació Parroquial de Torredembarra.

Divendres Sant, 25 de març

A les 7 h: Recollida i custòdia de la Creu de les Monges des de la Fundació Pere Badia fins l’església.

A les 7.30 h: Solemne Via Crucis pels carrers de la vila. En finalitzar l’acte, acatament, toc de silenci i adoració a la Creu.

A les 9.15 h: Retorn de la Creu, acompanyat per la Banda de Timbals de la Confraria de la Creu – Armats de Torredembarra.

A les 19 h: Lluïment de les Bandes de timbals de les Confraries de Setmana Santa de Torredembarra, pels carrers de la vila.

A les 19.30 h: Recollida de la Bandera al Patronat Antoni Roig a càrrec dels Armats de la Confraria de la Creu-Armats de Torredembarra.

A les 20 h: Col·locació dels Misteris de la Processó al carrer Joan Güell i carrer Ample.

A les 20.30 h: Processó del Sant Enterrament.

A les 21.45 h: Acatament, custòdia i adoració al Sant Crist a l’església de Sant Pere Apòstol.

Dissabte, 26 de març, a les 22.30 h: Vetlla Pasqual A l’església de Sant Pere Apòstol.

Diumenge de Pasqua, 27 de març

A les 10.00 h: Cantada de Caramelles, a la Fundació Pere Badia,

A les 12.15 h: Cantada de Caramelles, pels carrers del nucli antic.