.

.

TOTS 21

Imatge d’un cartell penjat a una escola del Morell

La higualtat, així amb hac, ha envaït el Morell, i ho ha fet per a quedar-se. Aquests dies, i coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, s’han desplegat els materials de la campanya #Som_higualtat. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Morell que busca avançar cap a la igualtat de gènere en tots els àmbits i sentits.

En diferents espais del poble, doncs, es poden trobar cartells o lones amb diversos missatges que posen el focus en la igualtat en diversos àmbits: la feina, l’esport, la cultura o l’escola, entre altres. Així, alguns dels continguts aposten per usar la cultura com a eina per a aconseguir una societat més igualitària, per eliminar la discriminació per raó de sexe a la feina o per evitar els estereotips i els prejudicis de gènere.

Com sempre remarca la regidora d’Igualtat, Rosa M. Sánchez, “el #Som_higualtat ha de ser una marca que ens acompanyi sempre, com un paraigua que aixoplugui pràcticament totes les accions que fem des del consistori, des de qualsevol regidoria, però sobretot des d’Ensenyament i Joventut”.

Val la pena recordar que la marca #Som_higualtat destaca pel toc d’atenció de la lletra h que sorprèn però que es justifica com un joc de paraules quan es fa la lectura “som-hi, cap a la igualtat”. Un missatge que es reforça també amb la iconografia utilitzada, a partir dels símbols de gènere, amb un més, una fletxa i un igual.

Xerrada sobre igualtat

Encara en el marc del Dia Internacional de les Dones, la sala d’actes de l’Ajuntament va acollir divendres la xerrada “Iguals? Un repte social”, a càrrec de la coach Àngels Revenga. Una activitat a la qual van assistir una trentena de persones i que va tractar qüestions com les desigualtats que genera la diferència biològica, què implica el concepte del gènere, com es construeix, la socialització de gènere, els estereotips, els rols, la
desigualtat que no es veu o la violència.

Dins d’aquest acte, a més, la regidora d’Igualtat, Rosa M. Sánchez, i l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, van llegir conjuntament la Declaració institucional del 8 de març de la Generalitat de Catalunya, que enguany posava el focus en les desigualtats de gènere existents en l’entorn laboral i, per tant, en la necessitat de la denúncia de la injustícia i la reivindicació per a la igualtat a través de l’etiqueta #NoCallis.