.

Un vehicle de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Tarragona reforçarà la presència d’agents en zones com la plaça dels Sedassos, on han crescut les queixes veïnals i dels restauradors de la zona. I és que un grup de persones, alguns antics okupes d’una de les cases que es va desallotjar a la Part Alta, generen molèsties en forma de sorolls o altres situacions d’incivisme, com ara brutícia o baralles a la via pública.

Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, a la sortida de la Junta Local de Seguretat. Seguint la tendència dels darrers anys, les dades mostren una situació d’estabilitat general sense problemàtiques importants en quant a seguretat. Tal i com ha avançat Castillo, els fets delictius coneguts “han disminuït en un 17% respecte al 2009”. Per altra banda, el regidor ha destacat que hi ha un repunt de l’incivisme en algunes zones concretes de la ciutat i que és provocat per persones concretes, en aquest sentit, ha explicat que ja es treballa de manera planificada i coordinada amb el cos de Mossos d’Esquadra i ha afegit: “Serem contundents i no permetrem aquest tipus d’incivisme i ja hi estem treballant amb rigor des de les taules de coordinació operativa”.

Castillo ha afirmat que els brots de violència puntual s’atacaran amb més presència policial però, amb tot, recorda que Tarragona és una ciutat tranquil·la, que any rere any redueix el volum de fets delictius.

L’intendent en cap dels Mossos d’Esquadra al Camp de Tarragona, Jaume Morón, ha reiterat que l’incivisme es combat tot l’any en col·laboració amb tots els cossos policials. Ha posat com a exemple les batudes a locals conflictius o els dispositius a la Tarraco Arena Plaça.

En el darrer trimestre, la Guàrdia Urbana ha practicat, de mitjana, una detenció per dia que, amb tot, van a la baixa. També s’ha reduït un 33% les multes per infraccions de trànsit, un 13% l’activitat de la grua i s’han imposat 377 denúncies per infracció de les ordenances municipals.