.

.

TOTS 21

Foto amb tots els guardonats al Teatre Tarragona. Foto: Cedida

Foto amb tots els guardonats al Teatre Tarragona. Foto: Cedida

El regidor de seguretat Pau Pérez ha anunciat que el cos de la Guàrdia Urbana disposarà de noves armilles antibales davant l’amençana de terrorisme gihadista. Així, ho ha anunciat Pèrez durant la Festivitat de la Guàrdia Urbana celebrada aquest matí. També ha recordat que a partir de l’any vinent s’incorporaran 40 nous agents al cos. Pérez també ha aprofitat l’ocasió per reivindicar la situació d’alerta per terrorisme. Davant aquesta situació, el regidor ha dit, que «cal que seguim alerta» per garantir la seguretat de la ciutat.

Aquest anunci s’ha fet aquest matí durant la celebració de la Festivitat de la Guàrdia Urbana al Teatre Tarragona. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i les autoritats locals de la ciutat han estat les encarregades de guardonar els agents de la Guàrdia Urbana pels seus mèrits al llarg d’aquest 2015. En concret, es donen les distincions Creu a la Permanència i Creu al Mèrit Professional, així com les felicitacions col·lectives i individuals per la tasca desenvolupada a diferents agents, comandaments de la guàrdia urbana i col·lectius professionals i ciutadania que han col·laborat en la tasca policial.

Les autoritats locals han condecorat agents de la Guàrdia Civil. Foto: Tarragona21

Les autoritats locals han condecorat agents de la Guàrdia Civil. Foto: Tarragona21

Ballesteros ha felicitat també a tot el cons de Guàrdia Urbana per prestar «un servei essencial» a la ciutat de Tarragona. Així mateix, ha destacat la importància dels agents durant les festes tarragonines, el concurs de focs artificials, les baixades dels castells i molts altres esdeveniments on «hi ha tantes persones treballant darrere» com és el cas del cos de la Guàrdia Urbana.

«Un model –ha destacat l’alcalde Ballesteros– que es manté vigent i s’ha mostrat eficient i ben acollit per la societat tarragonina». També se’l destaca per l’impuls que li va donar als treballs de finalització de la nova comissaria. «Unes instal·lacions que han representat un gran salt qualitatiu en les condicions d’atenció al ciutadà, professionals i laborals de la plantilla», afegeix.

També s’ha fet un gran reconeixement als agents i cossos d’emergències que van participar en l’explosió de gas de la Rambla Nova fa ja 10 anys.

Una altra de les persones destacades per la Guàrdia Urbana és l’extinent d’alcalde de Seguretat, Carles Castillo. Se li atorga una medalla al mèrit professional en reconeixement als 8 anys que ha estat al capdavant de la policia local, implementant un nou model policial basat en la proximitat i l’especialització.

El Nano Capità ha estat apadrinat per la Guàrdia Urbana de Tarragona. Foto: Tarragona 21

El Nano Capità ha estat apadrinat per la Guàrdia Urbana de Tarragona. Foto: Tarragona 21

Durant l’acte també s’ha apadrinat al Nano Capità. S’ha concedit a aquest element del Seguici Popular la Creu al Mèrit Professional amb distintiu vermell. L’apadrinament s’explica pel fet que les figures del Seguici Popular representen les forces vives de la ciutat, que acompanyen l’entrada de les personalitats civils, militars i eclesiàstiques de la ciutat. Un dels elements més populars són els Nanos i, en concret, el Nano Capità que es diu que la seva fisonomia correspon a qui va ser l’alcalde de la ciutat, Joan Cabeza Roig, sota el mandat del qual es va crear la Guàrdia Municipal. Així doncs, el Nano Capità representa el batlle que va signar el reglament fundacional de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

El director i els actors del curtmetratge 092. Foto: Tarragona21

El director i els actors del curtmetratge 092. Foto: Tarragona21

L’acte ha finalitzat amb la projecció d’un curtmetratge del tarragoní David Aymerich sobre les greus conseqüències de consumir drogues i alcohol i desprès conduir. Després de la projecció, el jove director s’ha mostrat «orgullós» d’haver engegat aquest projecte. En el curtmetratge també ha participat l’actriu reusenca Abril Garcia que ha debutat al cinema amb la pel·lícula fill de Caín.