.

La Guàrdia Urbana de Tarragona posa en marxa dues oficines mòbils que es desplegaran pels barris de la ciutat. La presentació dels dispositius ha tingut lloc aquest dimarts al migdia a Torreforta, amb presència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el conseller de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor.

Després de la bona experiència d’aquest estiu a la Part Alta, quan la Guàrdia Urbana va posar a disposició de la ciutadania una oficina mòbil de recepció de denúncies des de mitjans d’agost fins a la finalització de les festes de Santa Tecla, el cos policial ha configurat un servei específic amb dues furgonetes que faran les funcions d’oficina mòbil i prestaran una atenció especial als ciutadans dels diferents barris de la ciutat, d’acord amb un calendari d’actuacions específic.

Les patrulles que acompanyaran les furgonetes estaran configurades per dos agents cadascuna, que realitzaran funcions de prevenció en l’entorn en el qual s’ubicaran. Així mateix, podran rebre i complimentar denúncies de la ciutadania i oferiran assessorament a l’hora de realitzar tràmits amb la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament.

L’oficina mòbil es desplegarà, en horari de matí i tarda, a diferents zones de la ciutat en dies alterns: D’aquesta manera, als sectors nord i Llevant es podrà trobar a:

  • Vall de l’Arrabassada (Salvador Espriu – Parc).
  • Urbanitzacions de Llevant.
  • Sant Pere i Sant Pau (Camí Pont del Diable).
  • Sant Salvador (Avinguda Sant Salvador – Església) .

Al sector de Ponent l’oficina estarà ubicada als indrets següents:

  • Torreforta (Centre Cívic).
  • Bonavista (pl. Constitució).
  • Campclar (Accés Anella Mediterrània).
  • La Foresta (Rotonda interior).
  • Albada (Rambla).

Amb aquest projecte, que complementa els serveis habituals desplegats per la Divisió de Proximitat, la Guàrdia Urbana intenta donar una resposta a la demanda de les diferents associacions i entitats que tradicionalment venen reclamant una major presència policial als diferents barris de la ciutat.

D’altra banda, Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que l’increment de fets delictius al conjunt del país preocupa als alcaldes i que cal trobar una fórmula per revertir la situació. El batlle ha explicat que aquesta va ser una de les demandes que van posar damunt la taula el passat divendres durant l’assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

En aquesta mateixa trobada, els alcaldes i alcaldesses també van demanar més interlocució a la Generalitat i al govern espanyol per poder resoldre amb celeritat les ocupacions d’habitatges. Segons l’alcalde de Tarragona, es tracta de “màfies d’ocupació i de relloguer negre” que actuen sobretot en municipis costaners catalans i que fan indispensables eines i instruments que permetin alliberar els habitatges ocupats amb rapidesa.