.

.

TOTS 21

L’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, a la comissaria de proximitat del carrer Sant Joan. Foto: Ajuntament

La millora dels indicadors de la Covid han fet possible, a partir d’avui mateix, la reobertura de les comissaries externes de proximitat de Reus. Un servei “eficaç, útil i de referència” per “garantir la segurat dels ciutadans”, segons explicava l’alcalde, Carles Pellicer, en roda de premsa. “Abans de la pandèmia atenien 3.000 persones cada any i volem tornar a arribar a aquestes xifres”.

A més, el batlle ha anunciat “l’ampliació del servei amb la incorporació d’una comissaria externa de proximitat mòbil” en les properes setmanes per poder arribar a totes les zones de la ciutat on l’Ajuntament no disposa d’un local adequat per obrir-ne una d’estable. I alhora, i també amb caràcter de novetat, “posarem també en funcionament una nova unitat de la Guàrdia Urbana específica de proximitat amb més agents”.

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha estat l’encarregada d’entra en detalls. Els horaris de les comissaries ubicades en centres cívics “seran de 6 de la tarda a nou del vespre, tenint present que de cinc de la tarda a sis les patrulles encarregades d’aquest servei faran tasques de control a les escoles situades al voltant dels centres cívics”.

Pel que fa la nova unitat mòbil, Vázquez explicava que “serà complementària a les fixes. Consistirà en un vehicle de grans dimensions que tenim a la Guàrdia Urbana que s’anirà desplaçant un funció de les necessitats dels barris que no disposen de les comissaries fixes, en diferents hores de rondes” segons estableixi la Prefectura. Entre els seus objectius també hi figuren el d’anticipació i anàlisi de conflictes de convivència.

Finalment, la unitat específica estarà integrada “per entre quatre i sis parelles d’agents per dur a terme una atenció més personalitzada a tots els barris de la ciutat. La voluntat és començar a treballar en aquells barris on hi hagin més queixes”. Tot aquest operatiu pretén, tal com assenyalava Vázquez, que “en un dia puguin visitar durant unes hores quatre o cinc barris de la ciutat”.

Nous horaris

Dues funcionen de dilluns a dissabte des de primera hora del matí i fins al vespre; les altres cinc són itinerants i es poden trobar cada tarda en un centre cívic.

De dilluns a dissabte, de 8 a 21:30h, a l’estació d’autobusos, a l’avinguda de Salou, 2; i a la planta baixa de l’antic Hospital, al carrer de Sant Joan, 34 B.

Les altres cinc obren, de manera itinerant, als centres cívics de la ciutat. Funcionen de 17:30 a 21:30h, coincidint amb l’horari de més activitat dels centres cívics. Els cinc emplaçaments són els següents:

  • Dilluns: al carrer del Mas Pellicer, 33; dóna cobertura als barris Sant Josep Obrer i Mas Abelló.
  • Dimarts: Centre Cívic Migjorn, a la Riera de l’Escorial s/n, que dóna cobertura a la zona sud de la ciutat, els barris Fortuny, Montserrat, l’avinguda de Salou, el parc dels Lledoners, etc.
  • Dimecres: Centre Cívic Ponent, a l’avinguda dels Països Catalans, 106; dóna cobertura a la zona del passeig de Misericòrdia, l’avinguda dels Països Catalans, el barri Immaculada etc.
  • Dijous: Centre Cívic Llevant, al carrer de Cel Gomis Mestre, 10, al barri Horts de Miró i amb el Camí de Valls i els  Jardins de Reus a la seva àrea d’influència.
  • Divendres: Centre Cívic Mestral, a l’avinguda de Barcelona, 6; cobreix el barri Gaudí i la zona nord de Reus.
  • De dilluns a diumenge: Aeroport de Reus, coincidint amb els horaris de vols.

J.S.