.

.

TOTS 21

La majoria són per consumir alcohol i orinar a la via pública

La majoria són per consumir alcohol i orinar a la via pública

La Guàrdia Urbana de Reus ha posat un 40% més de denúncies per incivisme entre gener i agost respecte el mateix període de l’any passat. Durant aquest període s’han aixecat 2.107 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn, mentre que durant els vuit primers mesos del 2018 van ser 1.481. Consumir alcohol (868) i orinar a la via pública (586) es mantenen com els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana, seguits d’embrutar la via pública (83) i les molèsties per sorolls (49). Les xifres constaten que la policia local ha augmentat la pressió contra l’incivisme: s’ha passat de les 581 denúncies del 2014 a les 2.453 de l’any passat.
Segons l’Ajuntament, l’increment de controls policials “ve motivat per la voluntat del govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals i, en cap cas, per un increment del número d’actituds incíviques que es produeixen a la ciutat”.
La majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, sobretot pels clients que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana manté contactes amb els propietaris dels locals per conscienciar de la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat i controla les actituds incíviques a la via pública.