.

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra quatre conductors per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El dissabte 15 de setembre, a les 20:55h a l’avinguda de Riudoms, agents de la Guàrdia Urbana van confeccionar diligències judicials conductor d’un turisme Volkswagen Caddy, un veí de Vinyols i els Arcs de 28 anys per conduir sota els efectes de l’alcohol (0,68mg/l) amb resultat d’accident de trànsit. El noi va col·lisionar amb un turisme Hyundai Coupe, conduït per un veí del Plà de Santa Maria de 23 anys. Els dos conductors van resultar il·lesos.

El diumenge 16 de setembre a les 3:45h, els Mossos d’Esquadra va sol·licitant una dotació de Guàrdia Urbana a l’avinguda Països Catalans per una possible alcoholèmia positiva. Agents del cos van confeccionar diligències judicials per un delicte contra la seguretat del trànsit al conductor d’un turisme Volkswagen Golf, un veí de Reus de 31 anys, per conduir sota els efectes de l’alcohol (0,83mg/l).

El mateix diumenge, a les 4:55h, també a instàncies dels Mossos d’Esquadra, agents de la Guàrdia Urbana van practicar al passeig Prim la prova de detecció alcohòlica al conductor d’un turisme Volkswagen Golf, un veí de la Canonja de 21 anys. Els agents d’aquesta van confeccionar diligències judicials per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l’alcohol (0,72mg/l).

Finalment, el mateix diumenge a les 7:59h, a l’avinguda de General Moragues es va produir un accident de trànsit sense ferits amb danys al mobiliari urbà (dos fanals i la vorera). S’hi va veure implicat un turisme Honda CRV, conduït per un veí de la Selva del Camp de 26 anys, el va donar un resultat positiu a la prova d’alcoholèmia de 0,60 mg/l. d’alcohol en aire espirat. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.