.

.

TOTS 21

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant un control de trànsit al carrer Joan Miró, el 28 d’abril durant el període de confinament. Foto: ACN

Aquest divendres al vespre entrava en vigor el confinament perimetral decretat per als caps de setmana, que s’afegia al del toc de queda ja vigent des de fa dues setmanes. Davant d’aquesta nova situació, la Guàrdia Urbana hva aixecar dissabte passat 34 actes d’incompliment de diverses aspectes relacionats amb les mesures antocovid, i 45 més diumenge. En total, 79, segons el registre provisional proporcionat des de l’Oficina de Recepció de Denúncies del cos.

Entre tots elles destaca l’actuació duta a terme diumenge al vespre, dia en el qual la policia va presentar 15 denúncies a un grup de joves que estava incomplint les mesures de confinament a la plaça de Sant Fructuós.

La Guàrdia Urbana de Reus aixeca set actes  

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat set actes per incomplir el confinament municipal durant el primer cap de setmana. A més, el cos policial també ha aixecat 70 actes per incomplir el toc de queda a la capital del Baix Camp, una de les quals a un conductor que sextuplicava la taxa d’alcoholèmia. Segons informa la Guàrdia Urbana, l’home va patir una sortida de via amb el cotxe i els agents el van trobar fora del vehicle, il·lès, però indisposat i amb una ampolla de cervesa. A banda d’aixecar-li acta per incomplir el confinament nocturn decretat per la pandèmia de la covid-19, també el van denunciar per un delicte contra la seguretat viària. El conductor va donar una taxa de 1,58 mg/l a la prova d’alcoholèmia.

Més de 4.000 identificacions i 1.864 actes aixecades arreu de Catalunya

Pel que fa a les dades del total de Catalunya, el primer cap de setmana de confinament municipal s’ha tancat amb 4.072 identificacions, 3.141 a persones i 941 a vehicles. Així ho ha detallat el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, que ha concretat que s’han aixecat 1.864 actes en relació a incompliments de les restriccions. La majoria d’aquestes han estat per no respectar les limitacions de mobilitat o el toc de queda, i un 25% han estat per no portar mascareta o per fer reunions de més de 6 persones. A més, de divendres a dissabte s’han hagut de tancar 12 locals. Sallent ha apuntat que el dissabte es va haver de tancar un local a Barcelona on s’havien reunit unes 25 persones que havien pagat entrada i on es servia alcohol.

També hi ha hagut 2.112 intervencions de comprovació i control d’activitat de persones a la via pública.

Amb tot, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha celebrat que “la majoria” de ciutadans estiguin complint les mesures. Ha admès que hi ha mesures “difícils d’entendre” i ha avisat que “venen mesos de dificultats” però ha lloat la “responsabilitat” ciutadana.

Sàmper ha volgut exemplificar aquest seguiment de les restriccions amb les dades de mobilitat, que va caure un 83% als peatges de Mollet, Vallcarca i Vilassar el dissabte i un 73% a la Roca i Martorell, mentre que el diumenge la reducció va ser del 84%.

Redacció – ACN