.

.

TOTS 21

És la segona actuació contra el cultiu de marihuana que es produeix en menys d’un mes en la mateixa urbanització. Han estat intervingudes més de 3500 plantes en fase de recol·lecció 2300 € en metàl·lic. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Tarragona i la Policia Local de Roda de Berá, en el marc de l’operació “SEGURA V”, han desmantellat una plantació de marihuana composta per més de 3500 plantes, que es trobaven a l’interior d’un immoble de luxe de la urbanització Roc de Sant Gaietà de la localitat de Roda de Berà. S’han detingut 4 persones que integraven un grup criminal per la seva presumpta implicació en els delictes de trafico de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i defraudació de fluid elèctric.

L’inici de la recerca es remunta a principis de febrer, va ser desmantellada una plantació de marihuana, que s’havia establert a l’interior d’un habitatge situat en el terme municipal de Roda de Berà.

Arran d’aquesta actuació i gràcies a la col·laboració ciutadana, es va tenir coneixement que en un immoble de luxe, utilitzat anys abans com a establiment hoteler d’alt standing, s’estaria desenvolupant una activitat il·legal relacionada amb el cultiu de marihuana.

Després de tenir coneixement d’aquest fet, La Policia Local i la Guàrdia Civil van iniciar una recerca a fi de verificar aquesta informació i obtenir els indicis necessaris per a l’esclariment dels fets.

En una primera recerca, es va poder conèixer que l’immoble havia estat llogat el mes de novembre de 2020, per un preu molt superior al del mercat immobiliari de la zona, acreditant també la manipulació de la instal·lació elèctrica de l’immoble, aquests fets, unit a les labors operatives de recerca de delictes, va corroborar l’existència d’una plantació cannábica a l’interior de l’edifici i aquest hauria estat llogat amb l’única intenció d’establir plantacions de marihuana en el seu interior.

Per aquest motiu, una vegada obtingut manament d’entrada i registre de l’autoritat judicial, durant el matí d’avui es va establir un operatiu policial conjunt, compost per agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, a fi de desarticular el grup criminal investigat, practicant el registre de l’habitatge investigat, descobrint en la planta soterrani una plantació de marihuana composta per 3626 plantes en fase de recol·lecció, així com la infraestructura necessària per al cultiu de les mateixa.

Durant la intervenció, es va procedir a la detenció de quatre persones, d’entre 20 i 40 anys d’edat, de nacionalitat Espanyola i Holandesa, com a presumptes autors dels delictes d’integració en grup criminal, tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric, aquests després de prestar declaració en dependències policials seran posats a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Redacció