.

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa que distribuïa heroïna des de l'Arboç

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa que distribuïa heroïna des de l'Arboç

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones acusades de pertànyer a una xarxa que distribuïa heroïna des de l’Arboç (Alt Penedès) a diferents punts de la demarcació de Tarragona. L’operació, denominada ‘Buco’, es va iniciar al gener d’aquest any i va culminar aquest dimarts amb la detenció de tres persones a Tarragona i dues a l’Arboç. A més, es van practicar registres als seus domicilis, on es van intervenir 100 grams d’heroïna, més de 3.000 euros en moneda fraccionada i bitllets de diferent valor, material informàtic i documentació relacionada amb la investigació. La majoria de la droga es venia als barris de Ponent de Tarragona.

El distribuïdor de l’Arboç es proveïa de substàncies estupefaents a través d’un missatger, i quan tenia la droga en un lloc segur contactava amb diferents intermediaris que traslladaven la droga des del distribuïdor al punt de venda, principalment en els barris de Ponent de Tarragona.

Als detinguts, se’ls atribueix un presumpte delicte conta la salut públic per tràfic de drogues i integració en grup criminal. L’operació es va iniciar el gener d’aquest any arran d’una altra operació antidroga desenvolupada contra diferents punts de venda al detall. Allà, es va intervenir diversa documentació que va permetre localitzar una persona que possiblement estava distribuint drogues a diferents compradors de la demarcació.

Els agents van sospitar que s’estava a punt en fer una transacció d’heroïna a un comprador de Tarragona i va establir un operatiu policial amb l’objectiu d’interrompre l’operació. Finalment, aquest dimarts a la tarda, es van detenir tres persones a Tarragona i dues a l’Arboç, en una operació dirigida per Jutjat d’Instrucció número 6 de Vendrell.