.

.

TOTS 21

Els furtius havien desplegat una xarxa abatible, coneguda col·loquialment com de llibre, en una àrea privada de caça

Els furtius havien desplegat una xarxa abatible, coneguda col·loquialment com de llibre, en una àrea privada de caça

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA), van sorprendre dissabte passat dos furtius veïns del barri de Camp Clar (Tarragona), de 42 i 44 anys, quan intentaven capturar caderneres amb arts prohibides en el paratge conegut com a barranc Baiot del terme municipal de Santa Bàrbara (Tarragona).

Els fets van succeir en una àrea privada de caça de Santa Bàrbara, durant la prestació del servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar instal·lada en el terreny rural obert una xarxa japonesa de grans dimensions i al seu voltant 4 gàbies amb caderneres vives utilitzades com a reclam. Aquests ocells fringílidas serveixen per a atreure els ocells de la mateixa espècie cap als paranys.

Pròxims a la zona de captura es van localitzar dues persones, les quals van manifestar que l’artefacte instal·lat era de la seva propietat i que no comptaven amb cap mena d’autorització, per la qual cosa van ser denunciats davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

Es van confiscar diversos exemplars de cadernera i passerell comú, els quals van ser alliberats en el seu medi natural.

Cal ressaltar que, les espècies d’ocells fringíl·lids, com la cadernera, el verdum i el passerell comú no es troben catalogades com amenaçades, però gaudeixen d’un règim de protecció especial. A Catalunya es prohibeix expressament la seva captura sense excepcions.