.

.

TOTS 21

Clara Ponsatí.

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha declarat aquest dilluns en una entrevista a TV3 que el Govern garantirà l’obertura dels col·legis electorals el proper 1-O. Ponsatí ha detallat que s’organitzaran les meses ‘’als locals que siguin adients’’ i ‘’al moment que sigui oportú’’ i no s’ha volgut avançar als possibles impediments en municipis governats per partits contraris a la celebració del referèndum.
Per Ponsatí, el plantejament de les institucions catalanes que ‘’activament s’oposin’’ a que els ciutadans vagin a votar ‘’ho hauran d’explicar ells’’ i no el Govern que vol que els ciutadans votin ‘’amb llibertat’’. La titular d’Ensenyament no creu, però, que hi hagi cap problema en aquesta direcció.
La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha manifestat la seva convicció en la convocatòria del referèndum i ha defensat que el Govern l’organitzarà per a què totes les persones puguin anar a votar al col·legi electoral de sempre o en un proper al seu domicili. Ponsatí ha explicat que les meses s’organitzaran en ‘’els locals que siguin adients’’ i ‘’al moment que sigui oportú’’. S’ha mostrat convençuda que els ajuntaments hi col·laboraran i no ha volgut anticipar possibles problemes en aquesta direcció. De fet ha estat contundent i ha assegurat que no n’anticipa ‘’cap ni un’’, de problema, i que el Govern habilitarà les escoles o altres locals per a fer realitat aquesta votació.

Així, la nova titular d’Ensenyament ha assegurat que si hi ha dificultats en algun ajuntament contrari a la celebració del referèndum i que per tant, posi en perill l’obertura de les escoles com a col·legis electorals, seran aquestes institucions les que hauran d’explicar el plantejament i no el Govern, que aposta perquè els ciutadans vagin a votar ‘’amb llibertat’’.