.

Els estudiants, denunciant la situació el passat 29 d'abril

El Síndic  de Greuges de Catalunya ha de tornar a demanar a la Generalitat perquè els aporti un informe i la documentació que els demanava després que els alumnes del Consell Escolar i un grup de delegats i subdelegats de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona presentessin una queixa per tal d’impedir que el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat s’instal·li a l’última planta de l’edifici de la Chartreuse.

El Síndic ha comunicat als demandants que la Generalitat “ha esgotat el termini legal per respondre el seu requeriment”. Així mateix els recorda que tenen l’obligació de contestar i de lliurar-los tot el que se’ls ha demanat “de manera urgent”.

Els estudiants de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona van reunir-se amb un membre de l’oficina del Síndic de Greuges el passat 15 de maig al Centre Cívic de Bonavista. Durant la reunió els estudiants van lliurar-li un informe on es detallava tota la trajectòria de l’Escola Oficial d’Idiomes, en el qual s’explicava la precarietat en què sempre ha estat malgrat comptar amb una ISO de qualitat.

Una seu compartida amb la Generalitat

També s’informava de com es va poder disposar d’un edifici en condicions i la decisió de la Generalitat de convertir la Chartreuse en la seu compartida d’una escola i el departament d’Economia i Finances. “Decisió que no ha agradat ni als estudiants, ni als professors, ni als treballadors, ni a la direcció de l’Escola, ja que impedirà que el centre pugui créixer i continuï donant un servei de qualitat”, recorden els estudiants.

Així mateix, a la documentació que es va donar al Síndic es deia que l’escola tarragonina ha passat de tenir una biblioteca petita a una altra que encara ho és més, a no tenir sala d’actes, ni sala d’estudis, ni laboratori. “Això significa que els estudiants han de pagar les mateixes taxes que la resta d’estudiants catalans per disposar de molts menys serveis. A això s’ha d’afegir que les taxes pujaran considerablement a partir de l’any que ve i serà per a tothom, pels estudiants tarragonins, també”.

Durant la passada primavera, els estudiants també van dur a terme algunes mobilitzacions com una classe a la Rambla Nova el dia de Sant Jordi, una passejada que va anar de l’antiga seu a la Rambla fins la Chartreuse i un berenar reivindicatiu a l’Escola.