.

cruzeros,mariaxhe, barcos de recreo, -7

La informació que el Raval de la Mar de Vila-seca arribarà fins al passeig marítim de la Pineda i fins la futura Terminal de Creuers, segons publica aquest dimarts el Diari de Tarragona, ha provocat una tempesta política a Tarragona amb la participació del PP, l’equip de govern local i la mateixa Autoritat Portuària de Tarragona.

El primer tret ha anat a càrrec del que serà cap de llista del PP a Tarragona, Alejandro Fernández. Via Facebook, Fernández ha volgut expressar el seu malestar amb aquest anunci que significa, segons ell, que la Terminal a Vila-seca es convertirà en definitiva i que, per tant, Tarragona ciutat en quedaria fora.

Captura de pantalla 2015-02-10 a les 13.13.59El post d’Alejandro al seu Facebook ha tingut ràpida resposta per part de l’equip de Govern municipal que ha assegurat mitjançant un comunicat que “l’Ajuntament de Tarragona i l’Autoritat Portuària van acordar que l’opció de la nova terminal de creuers – aprofitant les obres del dic Prats i allargant l’espigó- és provisional”. En el mateix escrit s’apunta, com ja va explicar el president del port, Josep Andreu, que la Terminal definitiva està prevista que estigui situada al costat del Port Esportiu per tenir connexió directe amb el centre de la ciutat.

Des de l’equip de Govern s’afirma que Tarragona ciutat tindrà els diferents serveis urbans dels quals es dotarà la terminal. La consellera de Comerç i Turisme de l’ajuntament, Pat Anton, ha explicat a Tarragona21 que “en primer lloc el fet de no tenir tota la informació completa fa que siguis una mica agosarat per fer declaracions”.

Anton ha estat molt crítica amb les afirmacions de Fernández i afirma que “s’ha de ser coherent amb els diners públics, el Port no pot demanar 100 milions d’euros a Puertos del Estado perquè no es pot justificar aquesta inversió, ja que actualment només venen entre 6 i 8 creuers l’any”. Anton ha recordat que el fet de situar la terminal en aquella zona del Port de Tarragona és per aprofitar les obres que ja tenia previstes l’entitat portuària i diu que “el terreny portuari és del Port de Tarragona el dia d’avui des de sempre i en un futur. Tots els autobusos que es ficaran a disposició dels creueristes són del Patronat de Turisme de Tarragona i les informadores que pugen als vaixells són també de Tarragona”.

La consellera ha dit que es mantenen els contactes amb diferents companyies per a convertir Tarragona en una destinació atractiva sota la marca “Tarragona Cruise Port”.

Comunicat de l’Autoritat Portuària

Qui també ha reaccionat a la notícia de la Terminal de Creuers ha estat l’Autoritat Portuària de Tarragona, via comunicat. En el document, el Port es ratifica en el projecte estratègic de creuers que passa per una terminal provisional “adossada a la futura ampliació de l’espigó dels Prats, alhora que continua treballant per a la consolidació de la futura terminal urbana definitiva de Tarragona davant la ciutat al voltant del port esportiu”.

En segon terme, segueix el text, “l’Autoritat Portuària té previst aprovar en Consell d’Administració la modificació de l’actual DEUP (Delimitació d’Espais d’Usos Portuaris), un document que especifica els accessos actuals i futurs del Port de Tarragona. En aquesta proposta no es preveu cap accés viari a la zona sud del Port (espigó dels Prats) entre el municipi de Vila-seca i el Port de Tarragona, més enllà dels accessos necessaris de mercaderies del projecte ZAL a la zona de la C31-b”. Per tant, la comunicació i l’operativa dels creuers de la terminal provisional “es realitzarà per la ciutat de Tarragona”, assegura el Port.

I, per últim, el Port recorda que s’està treballant en l’opció definitiva de la Terminal de Creuers “situada en la nova dàrsena exterior en la façana marítima de la ciutat de Tarragona que es recollirà en el nou Pla Director de Infraestructures del Port de Tarragona”.

Llegir comunicat de l’Ajuntament

Quim P. Casadesús