.

.

TOTS 21

La Fundació Privada Onada rep un dels cinc Premis Integra 2015 de BBVA dotats en 25.000 euros. Foto: Cedida

La Fundació Privada Onada rep un dels cinc Premis Integra 2015 de BBVA dotats en 25.000 euros. Foto: Cedida

La Fundació Privada Onada ha obtingut un dels quatre Premis Integra de BBVA, dotat amb 25.000 euros. Aquesta és la setena edició d’aquests premis que reconeixen la tasca d’aquelles entitats que desenvolupen projectes d’integració laboral de persones amb discapacitat i impulsen el desenvolupament d’iniciatives i bones pràctiques en aquest àmbit. Aquest reconeixement es va fer per primera vegada el 2009 a l’empresa catalana Teixidors.

El principal premi d’aquesta edició, dotat amb 150.000 euros, ha recaigut en Aspanias Burgos, per la seva trajectòria de més de trenta anys d’activitat empresarial. La resta de premis dotats amb 25.000, a més del de la Fundació Privada Onada, han estat atorgats a COCEMFE (Toledo), Reciclado de RAEEs (La Bañeza) i Fundación Personas Grupo Lince (Valladolid).

La directora de BBVA Espanya, Cristina de Parias, ha destacat la vàlua del treball cadascuna de les cinc organitzacions premiades, ja que “ajuden que totes les persones, independentment de les seves capacitats, puguin tenir oportunitats d’ocupació. Totes elles són mereixedores del més alt reconeixement”.

La Fundació Onada, amb seu a Tarragona, va néixer el 1988 i es va constituir com centre especial d’ocupació el 1995. El 2012 van crear un nou model de negoci, que els va permetre mantenir els llocs de treball existents per a persones amb discapacitat. L’entitat va rebre el premi de mans d’Ignacio Tremiño, director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministerio de Sanidad, qui ha destacat el paper dels Premis Integra a la societat, ja que “contribueixen a fer visible la capacitat de les persones amb discapacitat”. 

Setena edició del Premi Integra de BBVA

A aquesta convocatòria del VII Premi Integra s’han presentat 57 candidatures, que han estat valorades per un jurat, presidit per Álvaro Calleja, director de Responsabilitat i Reputació Corporatives de BBVA a Espanya, i integrat per Luis Cayo Pérez, president del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad – CERMI; Pedro Moyano, secretari de la Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica – COCEMFE; Emilio Sáez, president de la Federación Empresarial Española de Asociaciones de Centros Especiales de Empleo – FEACEM; Ruth Benítez, secretària del Patronato de la Fundación Empleo y Salud Mental; Enrique Galván, director general de la Confederación Española de Organizaciones a favor de las Personas con Discapacidad Intelectual – FEAPS; Sabina Lobato, directora d’Empleo, Formación y Proyectos de Fundación ONCE; i Pedro Sáez, director gerent d’AMIAB.