.

.

TOTS 21

Ahir al vespre, la Fundació Gresol va lliurar per setè any consecutiu els Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor. Ho va fer en una gala de lliurament que es va celebrar a la terrassa SUMMIT, a l’àtic, de l’Hotel Olympus Palace de Salou. Es tracta d’un esdeveniment en el que els joves són els protagonistes.

L’acte va comptar amb la intervenció d’Àurea Rodríguez, experta en innovació i tecnologia, com a speaker, qui ens va parlar de L’Economia del Talent.

Àurea Rodríguez, experta en innovació i tecnologia. Foto: Cedida

L’Àurea és llicenciada en Bioquímica, grau en dret, Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) i Postgrau en Blockchain i Fintech, entre altres. La seva carrera sempre ha estat relacionada amb la tecnologia i la innovació, amb múltiples responsabilitats en organitzacions, administracions i empreses tecnològiques.

Va ser Gerent del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) durant 11 anys fins al moment en què el centre es va fusionar a Eurecat (el centre tecnològic de Catalunya) passant a ser la Gerent d’Eurecat a la demarcació de Tarragona i Responsable de la Unitat de Desenvolupament Corporatiu, responsabilitats que actualment desenvolupa.

Entre altres, ha estat Directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ (Agència per a la Competitividad de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya). A més de les seves responsabilitats a Eurecat, actualment forma part dels consells d’administració de l’empresa biotecnològica QGenomics i la startup Talentea. També és professora d’innovació a la Universitat Rovira i Virgili, mentora d’startups i experta sènior de la comissió europea en explotació de resultats. Enguany ha estat nomenada experta de la xarxa Els 100 de Cotec de la Fundació COTEC per a la innovació.

Tota la gala va ser presentada i conduïda per la psicòloga i coach Ivette Castro. Foto: Cedida

Tota la gala va ser presentada i conduïda per la psicòloga i coach Ivette Castro, experta en fortaleses i, des de fa més de 3 anys, acompanya a dones emprenedores a reconnectar amb el seu talent per a fer créixer el seu negoci; també potencia, desenvolupa i transforma equips i líders d’una empresa.

Entre altres autoritats l’esdeveniment va comptar amb la presència de la rectora de la URV, María José Figueras; o la Diputada i Presidenta de la Comissió Informativa de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Sílvia Puerto.

Les 3 empreses guardonades

Imatge de família dels premiats. Foto: Cedida

TALENT TECNOLÒGIC: TREELLUM TECHNOLOGIES

És una empresa DeepTech on desenvolupen eines tecnològiques avançades per a la recerca científica. Els seus primers productes permeten l’ús de la llum com a font natural, verda, fàcilment disponible i relativament barata per a la síntesi de fàrmacs, aplicacions biològiques o la generació d’energia.

La societat necessita formes de generació d’energia i de productes químics i farmacèutics que no augmentin la nostra empremta de carboni, que agreugen l’escalfament global, i amb principis de química verda. En una sola hora, la quantitat d’irradiació solar que arriba a la Terra és més de l’energia que es consumeix a tot el món en un any. Per això, l’objectiu de TREELLUM TECHNOLOGIES és aconseguir que l’ús de llum per síntesi química, biològica i d’energia estigui a l’abast de tothom, des de la recerca fins a la indústria.

TALENT EN MÀRQUETING: PRIORAT EXPLAINED – Digital Social Blog

Neix de l’entusiasme compartit entre tres amics per la seva comarca amb l’objectiu de donar veu als protagonistes d’aquesta: les persones, el cultiu del raïm i el vi.

Priorat Explained està format per l’Albert Blay, graduat en Comunicació Audiovisual per la URV i Màster en Direcció de Cinema per la ECIB; la Gemma Miró, graduada en Biologia per la UdG i Màster en Viticultura i Enologia per la UMH; i el Diego Maria Tamburini, Sommelier italià acreditat per la AIS i WSET3 per la OW.

La idea del projecte sorgeix de la necessitat d’explicar el territori des d’una perspectiva comunicativa més fresca i dinàmica i al mateix temps, d’apropar la gent a la cultura del vi a través de tastos i experiències enoturístiques, on els pagesos, els elaboradors i els restauradors siguin sempre els portaveus directes del seu dia a dia.

Per fer-ho possible, Priorat Explained disposa d’un canal informatiu propi i en doble idioma que actua com a punt neuràlgic d’informació, divulgació i organització d’esdeveniments relacionats amb el món vitivinícola a la comarca del Priorat.

La seva filosofia consisteix en reforçar vincles i crear sinergies entre totes les persones d’aquesta comarca per poder explicar, a través dels seus vins, la manera de ser i la manera de fer de la gent que treballa aquesta terra.

TALENT ACADÈMIC: EOXSENSE

És una empresa Spin-off de la URV que desenvoluparà sensors bioquímics.

L’objectiu principal de EOXSENSE és el dissenyar sensors químics i bioquímics econòmics i eficients i posar-los al servei de les empreses.

L’empresa ha creat un conjunt de noves tecnologies que li permeten redissenyar aquests sensors reduint significativament la seva complexitat i fent-los més compactes i eficients.

Amb la creació d’aquesta companyia es vol donar resposta a una demanda que l’arribada de la pandèmia va fer augmentar de forma exponencial: la necessitat de generar informació bioquímica fora del laboratori, com ha passat amb els tests d’antígens per detectar el virus de la covid-19. Eoxsense desenvolupa i comercialitza tecnologia basada en sensors químics i bioquímics que donin resposta a les noves necessitats de la societat digital.

Col·laboradors de l’esdeveniment

Els Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor han comptat amb l’especial col·laboració de la URV, la Diputació de Tarragona, Fundació Ibercaja, Mercedes-Benz Autolica Tarragona, Clos Galena, la cervesa Inedit de Damm, Oliveta’s Catering & Events, Hotel Olympus Palace i Ivette Castro, psicòloga i coach de fortaleses.

Redacció