.

Oriol Junqueras, quan es disposava a declarar a l’Audiència Nacional. Foto: ACN

La Fiscalia ha sol·licitat 25 anys de presó per a l’exvicepresident, Oriol Junqueras, per un delicte de rebel·lió agreujada amb malversació. Per a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Carme Forcadell demana 17 anys de presó, i per a la resta de presos (Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull) en demana 16 anys.

Per a la resta de membres del Govern en llibertat provisional, la petició és de 7 anys per malversació i multes de 30.000 euros per desobediència (Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Borràs). En el cas dels membres de la Mesa i Mireia Boya, es sol·licita una multa de 30.000 euros per desobediència (menys per a Nuet, que és de 24.000 euros). En total, les penes sol·licitades per als 18 processats al Tribunal Suprem ascendeixen a 177 anys de presó.

Els presidents del Parlament, Roger Torrent, i de la Generalitat, Quim Torra, han condemnat en una declaració institucional feta a l’auditori del Parlament l’escrit d’acusació de la Fiscalia fet públic aquest matí. Torrent ha explicat que “en aquest procés no es persegueixen persones, es persegueixen idees. Però aquells que ho fan no saben que les idees no es poden empresonar. No saben que no renunciarem mai a decidir democràticament el nostre futur. No saben que no claudicarem davant la repressió”.

(Seguirà ampliació)