.

.

TOTS 21

Un dels equips durant la competició. Foto: URV

La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), organitza la novena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League, que enguany se celebrarà el dissabte 8 de febrer a la Fira de Reus . Comptarà amb la participació de 56 equips procedents de 24 centres educatius de la demarcació amb un total de 470 joves: 320 que formaran part de la lliga sènior i 150 que ho faran a la júnior.

En aquesta novena edició de la FIRST LEGO League (FLL) s’hi espera l’assistència de 1.300 persones entre participants, familiars i voluntaris. Es tracta d’un esdeveniment on la ciència i la diversió en la ciència i la tecnologia seran les protagonistes i que promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nens i joves de 6 a 16 anys. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la investigació científica i, a banda, hauran de superar proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

Amb l’objectiu de que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. A banda del suport dels ajuntaments d’aquestes dues ciutats, es compta també amb el de la Diputació de Tarragona, la URV i l’empresa LEAR Corporation. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu de la demarcació de foment de les  vocacions científiques i tecnològiques.