.

.

TOTS 21

Els visitants han omplert la Plaça Major de Prades i la Festa del vi i del cava. Foto: David Aymerich.

Prades viu la seva històrica Fira del vi i del cava aquest cap de setmana, els dies 21 i 22 de juliol. Un esdeveniment festiu que, enguany, incorpora a més les paradetes artesanes de formatges, embotits i degustació de tapes als negocis locals del municipi. El dissabte, des de primera hora de la tarda, la Plaça Major de Prades s’ha omplert de gom a gom per gaudir representacions diverses com són les DO Priorat, Conca de Barberà o Montsant.

Lídia Bargas, alcaldessa de Prades, ha explicat que la Fira «es planteja com un espai bastant tranquil, un espai de turisme familiar, de poder fer tast de vins, de productes de la terra, degustacions dels propis bars». En definitiva, «un espai on tothom hi tingui cabuda i s’hi pugui trobar molt bé», ha afegit l’alcaldessa del municipi.

Lídia Bargas, alcaldessa de Prades, a la Fira del vi i del cava del municipi. Foto: David Aymerich.

Bargas també ha explicat el canvi en la programació d’aquesta edició 2018: «L’any passat vam començar dissabte al matí, però no hi havia gaire afluència de públic i vam decidir canviar-ho». «Les coses es fan per millorar i enguany hem començat dissabte a la tarda», «pensem que és ideal, la plaça cobra vida a poc a poc i això s’allargarà fins a la nit», ha explicat.

Pel que fa a l’última jornada, Bargas opina que «els diumenges al matí Prades és un punt d’atracció turística i tindrem un bon recorregut». «Hem buscat el màxim possible i enguany esperem tenir encara més representació local», ha afegit al voltant de l’oferta vinícola que es pot degustar a la fira i destacant la bona rebuda de les novedoses paradetes de degustació amb embotits i formatges.

Olga Andrés i el seu fill gaudint de la Fira del vi i del cava de Prades. Foto: David Aymerich.

Doncs són molts els visitants que s’apropen a Prades per gaudir de la Fira del vi i del cava any rere any. Olga Andrés, mare sabadellenca d’arrels pradenques, porta diverses edicions a les seves esquenes. «Des que es va començar a organitzar que hi venim», «els meus sogres són d’aquí i ens ho posen ben fàcil per venir a tots els actes que es fan». La família ha pogut degustar «un parell de vins i ha estat bé per descobrir noves varietats d’una casa que ja coneixíem», «i ens trobem en procés de seguir degustant», ha tancat Andrés.

Finalment, Georgina Moster, del restaurant La Botiga de la Plaça Major de Prades, ha explicat que aquest acte «s’anima cap a la nit, abans de sopar fa un soparet», «la copeta amb la tapeta i puntet de festeta». «Nosaltres portem divsersos anys fent les tapes per la fira i estem molt satisfets», ha afegit Moster al voltant d’una proposta culinària local que acompanya l’oferta de la fira. És a dir, fins a 20 establiments ofereixen un total de 23 plats que els visitants poden adquirir per acompanyar el seu vi o cava.

Georgina Moster, regenta del restaurant La Botiga de Prades. Foto: David Aymerich.

Els negocis Safari, GR-7, La Font, D Prades, La Vall del Brugent, Cal Verdaguer, La Botiga, Libèl·lula Pradenca, Tretze Pams i Embotits de Vic ofereixen tapes variades com per exemple una croqueta de ceba caramel·litzada amb formatge de cabra i nous, arròs negre, hamburguesa amb bacon i ceba o un pastís fred de tonyina amb salsa de cogombre i toc de mostassa.

Més fotografies de la Fira del vi i del cava:

David Aymerich