TOTS 21

La FiM Vila-seca, que tindrà lloc els dies 7,8 i 9 de Maig, ha apostat per una programació paritària, diversa en estils, formats i franges d’edat. Després de realitzar una convocatòria artística en la qual han participat més de mig miler de grups i companyies de música emergent i familiar, el resultat és una programació artística que suma fins a 30 bandes i companyies que faran 37 actuacions durant 3 dies. Inclou una important quantitat d’estrenes i novetats pel que fa a espectacles i discs.

Música emergent

En la selecció musical trobem propostes que es mouen entre el pop i l’indie, com Gebre, Koeman, Carlota Flâneur, Porto Bello, Anabel Lee, Cine Nuria, o Celistia, banda que debutarà en aquesta edició de la FiM. Dins la varietat de propostes que integren l’etiqueta músiques del món, trobem formacions com Caramelo a Kilo, Maria La Blanco o Marcel i Júlia. També s’incorporen al cartell bandes que es posicionen dins d’una escena més electrònica, com és el cas de b1n0, Bofirax, o Clara Poch i Marçal Calvet. En el panorama de cançó folk i d’autor hi ha projectes com els de la Lia Sampai i Monkey Jane. Representant l’escena urbana i totes les possibilitats que ofereix, la fira ha programat als joves Kids from Mars, a Ariana Abecasis i Pol Bordas. Per assegurar un ampli ventall estilístic, enguany s’integren formacions amb propostes de jazz i contemporània, com Sambach, Lucia Fumero o Dani López Quartet.

Música familiar

La secció familiar acull companyies consolidades com Xiula  o Samfaina de Colors. En el pla emergent d’aquesta escena s’aposta per La Curiosa, una companyia que combina música i fantasia visual artesanal per a les primeres edats. Per a nadons s’inclou «Söns», la nova proposta de la companyia gironina Pels més menuts. La diversitat estilística també està representada, amb l’imponent demostració de beatbox de «Flow», a càrrec de Pulmon Beatbox, el repàs de la història del folk americà de «One, Two, Free…folk!», o l’original proposta d’havaneres per a públic infantil de Les Anxovetes. Completaran la programació familiar la nova cantata del Petit Taller de Cançons i la presentació per a professionals del nou disc de La Tresca i la Verdesca, «Maquinaigües».

Sis espais de programació

La FiM comptarà amb 6 espais de programació, amb el Castell de Vila-seca com a epicentre de l’activitat professional i musical i altres espais interiors i exteriors com el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras i el Teatre El Centru. Per accedir-hi cal una reserva d’entrades a través del web de la FiM Vila-seca (disponible properament).

Redacció