.

.

TOTS 21

Esther actuarà a la FIM Vila-seca. Foto: Cedida

Esther actuarà a la FIM Vila-seca. Foto: Cedida

La FiM Vila-seca segueix en el seu camí de teixir aliances amb institucions i agents culturals dels territoris de parla catalana, amb l’objectiu de reforçar el seu paper vertebrador dels segments emergent i familiar de l’escena.

Gràcies a aquest acord, l’artista Esther actuarà a la FiM 2023, fira de música emergent i familiar. I una proposta programada enguany a Vila-seca actuarà a la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend, del 9 a l’11 de novembre. La Fira Valenciana de la Música Trovam!-Pro Weekend és la cita de referència de la indústria musical a la Comunitat Valenciana.

ESTHER és una jove artista valenciana que presentarà a la FiM Les cartes que mai vaig cremar, el seu primer disc llarga durada. Un disc de pop intimista que és un cant a una joventut incandescent i les històries que ha viscut, que no han tingut un punt final.

Aquest acord es complementa amb la col·laboració signada amb el Govern d’Andorra fa unes setmanes, i amb els acords vigents amb el concurs de grups novells Sona9 i la mostra Portautors/es del Port de Tarragona. Tots ells són agents i dispositius que treballen per donar suport a la creació musical a casa nostra.

Aquesta acció també connecta amb la xarxa d’Antenes de Talent de la FiM Vila-seca, que vertebra les diferents iniciatives dedicades a impulsar el talent musical emergent arreu del territori i que són prescriptores i assessores de la FiM. En formen part programes de suport a la creació, escoles superiors de música, centres de creació i residència artística, concursos de bandes o equipaments especialitzats d’arreu el territori català. Són antenes de talent de la FiM dispositius com les Cases de la Música, el Conservatori del Liceu, La Marfà, el Taller de Músics, Roca Umbert. Fàbrica de Creació o el Conservatori de Música de Vila-seca. Recentment s’han incorporat a la xarxa la Fabra i Coats. Fàbrica de Creació de Barcelona, l’ESMUC, el concurs Sona9, el festival Monocicle de Ribes, Sons de Ponent o KLK, antic Trap Kids.

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend
La Fira Valenciana Trovam! – Pro Weekend se celebra des de 2013 a la ciutat de Castelló i, en la seva programació, combina activitats professionals amb actuacions, concerts i showcases de grups de música valencians i de la resta de l’Estat.
En els seus 10 anys de trajectòria, la Fira Trovam! s’ha posicionat com la gran cita anual del sector de la música en directe i ha comptat amb l’assistència de professionals de tots els àmbits que formen part de la cadena de valor musical: artistes, promotores, managers, agències i resta d’agents musicals. La Fira Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló. La Fira Trovam! – Pro Weekend forma part del Pla Estratègic Cultural “Cultura per a la recuperació” impulsat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

La FiM Vila-seca

La FiM Vila-seca celebrarà la seva propera edició del 4 al 7 de maig de 2023. L’objectiu és consolidar-se com a aparador i mercat de la música moderna emergent i dels espectacles musicals familiars fets a Catalunya. Ja s’han obert les acreditacions professionals.

La propera edició de la fira de música emergent i familiar de Vila-seca vol seguir treballant la recuperació d’un aparador professional de referència, que pretén contribuir a l’enfortiment del sector de la música en viu emergent i familiar. A finals del mes de març, la FiM Vila-seca anunciarà la programació després de rebre prop de 600 propostes musicals en la seva convocatòria artística.

L’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, aspira a consolidar la FiM com la cita primaveral de música emergent i familiar de Catalunya, tant per a professionals i artistes com per a públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt del país. La FiM Vila-seca també rep el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.