.

.

TOTS 21

Façana del Teatre Tarragona. Foto: Tarragona.cat

La denúncia dels treballadors per les xarxes socials han posat damunt la taula el conflicte vinculat amb el personal de servei d’acomodació dels teatres de Tarragona, Barna Porters. “Ens han fet fora d’un dia per l’altre, deixant-nos sense saber quina nova empresa entrarà ni quan”, exclamava per Twitter una de les afectades. “Sabiem que tard o d’hora, cara el gener, entraria una nova empresa”, continua, “però x merders (€) entre empresa i ajuntament, d’un dia x l’altra -en referència a ahir dimecres- l’empresa decideix abandonar el servei deixant-nos al carrer sense cap tipus de mirament”. “Podrieu tenir una miqueta de sentiments i pensar que algunes de nosaltres només teniem aquesta feina? Mesos cobrant menys de 100€ x manca d’actes, privatitzar teatres, merda de sous”, afegeix.

Davant d’aquesta situació, tarragona21 s’ha posat en contacte amb l’àrea de Cultura. El departament ha assegurat per mitjà d’una nota de premsa que “l’empresa Barna Porters ha finalitzat el contracte que tenia subscrit amb l’Ajuntament i les seves possibles pròrrogues. S’està tramitant la nova contractació, que està previst que surti a concurs amb immediatesa”.

“Pel que fa als saldos pendents -continua el comunicat-, s’estan tramitant totes les factures presentades amb la periodicitat habitual. Els teatres no quedaran sense personal de servei, en tant que els serveis tècnics de cultura ja tenen els pressupostos d’unes noves propostes (fins que no s’adjudiqui el nou contracte plurianual) i per tot el que queda de l’any 2018”.

En tot cas, “l’Ajuntament com ha fet sempre en aquestes contractacions procurarà que es mantingui el personal contractat per l’anterior empresa adjudicatària tot i que no existeix obligació de subrogació de personal”. Aquest és un dels punts clau perquè els afectats, que desconfien de les promeses consistorials, fan notar que als plecs no hi figura aquesta obligació i el grau d’incertesa arriba al punt de no conèixer a qui es poden dirigir per presentar currículums. De fet, les treballadores ja van haver de buscar-se la vida quan va marxar l’empresa que hi havia abans de Barna Porters per a que les contractèssin de nou.